[]

uykusuzluk için en müthiş önerileriniz?

uzun zamandır uyku problemim var. doktora gitmek, ilaç kullanmak gibi tavsiyeler dışında ne önerirsiniz?




 
Bu problemin alasini yasamis ve yasamaya devam eden biri olarak caresi yok diyorum, bosuna umitlenmemek lazim. Doktora gitmekten baska care yok. Gerci sizin durumunuzu bilmiyorum, belki kurtalabilir durumdasinizdir da benim vucut saatim bozuk ve hicbir sekilde duzelmiyor.


  • stavro  (29.05.18 11:42:39) 
Uykuzluk derken, yoğunluktan dolayı az uyumaktan mı bahsediyoruz yoksa uykuya dalamama gibi bir sorun mu var.
Ben uykuya dalamama durumunu yaşadım günlerce uyuyamadım delirmek üzereydim neredeyse.
Kendi kendime birkaç şey yapıp çözdüm. Birçoğu zaten yaptığım şeyler olmasına rağmen kendimi psikolojik olarak özellikle uykuya hazırladığım için işe yaradığını düşünüyorum.

Öncelikle hiç sıvı tüketmediğim için suya dikkat ettim. Kendimi zorladım günde en az 2,5 litre içebilmek için.
İzin günümden bir gün önce eve gider gitmez nevresim takımımı değiştirdim, odamı güzelce havalandırdım. Kıştı o zaman bu yüzden yatmadan hemen önce camı kapattım şu an üstten açık tutuyorum. Pijamalarımı özenle seçtim. Yastık spreyi diye bir şey aldım lavanta kokusu eşliğinde uykuya dalmak müthiş bir şey. Bir de göz bandı kullanmaya başladım. Ertesi gün izinli olduğum için alarm kurmadım ve telefonumu yanıma almadım.
Öyle iyi uyudum ki her yaptığımı bir alışkanlık haline getirdim.
Telefonu her gece uçak moduna alıyorum mesela alarm için başka alternatifim yoktu o zaman olsaydı hiç yanıma bile almazdım.
Ve uyurken odada herhangi bir elektronik eşyayı açık bırakmıyorum.
  • mutekebbir  (29.05.18 11:51:52) 
O kadar basit degil. Oyle yorulmak falan yemiyor ciddi uyku problemi olan insanda.


  • stavro  (29.05.18 11:53:32) 
yorulmak +1

ama bazen tam tersi etki yaratıp uykusuzluğa da sebep olabiliyor. denemekten zarar gelmez.
  • dedim ben sana  (29.05.18 11:55:59) 
yorulmak çok denediğim bir şey. spor vs. yaptım. işe yaramadığını biliyorum.


  • forlife  (29.05.18 11:57:09) 
Yorulmak
Yatmadan bir süre önce film kitap internet zihni meşgul eden şeyleri bırakmak

Nefes egzersizleri

Ben de şu an uyuyorum ama uyku kalitesi düşük olduğundan ağır spora baskayacagim
  • seyyar satıcı  (29.05.18 12:37:01) 
facebook'ta simya evi diye bir sayfa var, yag karisimlari satiyorlar; cilt, kirisiklik, sivilce, catlak, bit, deodorant vs. gibi urunleri var.

bir de relax diye bir kapsulleri var. lip stick gibi kabi. acip burnuna cekiyorsun uykudan 10dk once. beton gibi uyuyorsun sonra. ama ertesi gun cok ayik olmuyorum ben. sizde nasil olur bilemem.
  • jimicik  (29.05.18 12:47:14) 
meditasyon
nefes egzersizleri

  • pinkket  (29.05.18 13:09:48) 
çok zahmetli olsa da yürümek. 10 km filan yürümek. hani uykusuzluğun +40. saatlerinde bir enerji geliyor ya işte tam o enerji geçince yürümeye başlıyordum. 10 km filan yürüyüp sıcak bir duş alıp uyuyordum. en azından bir gün deneyin. durumunuz fazla ciddi değilse deneyiniz.


  • mind mischief  (29.05.18 13:21:39) 
zikir çekmek.


  • for day to break  (29.05.18 13:45:33) 
Mindfulness diye bir kitap okumuştum, kitap kayıtlı meditasyon egzersizleriyle birlikte geliyordu. Bu egzersizlerde body scan ve düzgün nefes teknikleri gösteriliyor. Onu dinlerken uyuyakalıyorum ben. Ne zaman uyku sorunu yaşasam onu açıyorum o sebeple. Genelde konuşan terapistin sesi o kadar sakinleştirici geliyor ki, egzersizi yapmasam bile uyuyorum.


  • sopiro  (29.05.18 14:03:12) 
telefon, televizyon, bilgisayar, floresan lamba gibi gözlerini yoracak ışık kaynaklarına en geç 9 gibi veda et. ışık loş olsun. yatarken de interneti modemden kapat ve telefonu uyuduğun odadan uzaklaştır. televizyonu kumandadan kapatma fişini çek. erken kalkman gerekiyorsa çalar saat al.
benim sorunum bu saydıklarımdı, yaptım çözdüm. kendi sorunumu nasıl tespit ederim dersen gün içerisinde yaptıklarını yaz bir yere. büyük resmi göreceksin.

  • cliquot  (29.05.18 14:25:01) 
Melatonin almak


  • aychovsky  (29.05.18 16:14:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.