[]

KPSS atamaları ile ilgili

İyi geceler, bir şeyi merak ediyorum. Temmuzda KPSS var mesela (Genel Kültür-Genel Yetenek). Sınava girdiniz, iyi de bir puan aldınız. Sonrasında atama ne zaman oluyor? Puanınız iyi olsa bile, atamaların yapılması için beklemeniz mi gerekiyor? Bilgisi olan biri cevap verebilirse çok mutlu olurum, teşekkürler.




 
Ohal sonrasında süreç çok değişti. Kpss puanı yeterli ise mülakata giriyorsunuz ve oluşacak yeni puanla tercih yapıyorsunuz. Tabi tercih listesini tak diye açmıyorlar artık, atamanın ne zaman olacağı, tercih edilen bölgeye yerleşilse bile güvenlik soruşturmasının ne zaman biteceği muamma. Mesela ben 2016 Kpss puanıyla 2017 yılında atandım. Yani bunun kesin bir takvimi yok eskisi gibi.


  • landho  (29.05.18 01:29:28) 
neredeyse bir yıl, bir buçuk yıl sürüyor.


  • baylarbayi  (29.05.18 01:40:16) 
Genel kültür ve genel yetenek sınavıyla alan kurumlarda da mülakat oluyor mu? Alan sınavı olmadan yani


  • yalnizliktan devren kiralik  (29.05.18 02:13:49) 
merkezi alımlar(mülakatsız olur) ilk atama kasım ayında olur, diğeri haziran/temmuz gibi olur. alımlar olduktan sonra 15 gün gibi açıklanır ardından evrak teslimi olur 10-15 gün. sonunda da güvenlik soruşturması olur.

açıktan alımlar(mülakatlı olur) puan aldıktan sonra mesleğinzee göre bir iki ay sonra da ilk alımlar başlayabilir. fakat bu sefer de mülakat sonuçlarının açıklanması bakanlığın ya da müdürlüğün keyfine göre bir sürede gerçekleşebilir. spesifik bir bölümünüz varsa öğretmenlik gibi orası muamma tabi.

puanınızın iyi olması önemli değil, önemli olan sizin meslekten alım olup olmayacağıdır.
  • blue eyes white dragon  (29.05.18 02:16:23 ~ 02:17:17) 
Gecen yıl girmiş biri ve puanı atanmaya yetecek biri olarak hala bekliyorum. Mecburen KPSS'ye tekrar başvurdum. Ve bu dönem oldu hala mülakat puanlarımız açıklanmadı.


  • valarmurgulis  (29.05.18 09:31:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.