[]

çocuğu olanlara tuvalet alıştırması hk.

merhabalar.bizim sıpa mart ayında 2 yaşını bitirdi. şu anda 26 aylık yani. tuvalet alıştırmasına başlayalım dedik fakat 2 günde ıslatmadık don,zıbın,alıştırma külodu ve normal külot bırakmadı. lazımlığa oturtuyoruz tane tane söylüyoruz fakat anlamıyor, bırakıveriyor çişini altına.

aslında çişini yapınca bazen bezini alıp geliyor bize veriyor değiştir diye. hazır gibi eğitime ama 2 gün denedik olmadı. biliyorum iki gün yeterli değil,daha uğraşmamız lazım ama böyle de insanın motivasyonu düşüyor.

evet anneler babalar tecrübelerinizi bi anlatın da aydınlanalım be yaa. bekliyoruz. tesekkürler

 
Biz de sizin gibi denedik basarisiz olduk (2 gunun sonunda) ucuncu gun farkli bir yol izledim. Tamamen eve kapandik, hic disari cikmadik. Disi sizdirmayan egitim kulotlarindan giydirdim. Telefonun alarmini her 20 dakikada bir calacak sekilde kurdum. Her alarmda tuvalete gittik (yerde lazimlik). Tuvalette de ilgisini cekecek birsuru sey bulundurdum (camasir makinesine duvara vb yapistirmasi icin etiketler, eline bacagina surmek icin krem, benim makyaj malzemelerim vb). Bu sekilde bir noktadan sonra pavlovun kopegine dondu☺️ Her alarmda itiraz etmeden geldi tuvalete ve oturdu (oturmasini saglamak onemli). Onemli olan 1 ya da 2 kere lazimliga yapmasini saglamak. Yaptikca kendine guveni gelecektir. Cisleri (sansliysaniz kakalari) birlikte klozete dokun, bay bay diyin, sifonu cekin falan eglenceli bir hal alsin surec


  • acid rain  (28.05.18 21:42:12) 
ben de izleyeyim bir kenardan. 25 aylık hic niyeti y9k saniri m bezi bırakmaya :/


  • balik kraker  (29.05.18 00:51:53) 
Daha erken olabilir. Ama siz zaten doğru zamanı belirmemiş olduğunuz düşünüyorum. Oğlum 3.5 yaşında bıraktı.
İlk başlar zordu. Sonra güle güle kakalar diye bir kitap keşfettik. Hem kitap hem videosuyla bitirdik bu işi. Birde apple store da poo poo diye bir uygulama indirdim. Oda faydalı oldu.
Bende bu iş uygulama kitapla olmaz diye düşünüyordum ama oldu
  • gullak  (29.05.18 04:57:38) 
2 yaş biraz erken değil mi?

biz 3 yaş civarı başladık. çünkü haberinin olması söylemesi bir yana, daha çişini tutacak kaslar da tam gelişmiş değil ki. yani geldiğini fark edebilir, yaptığını fark edebilir, gelip söyleyebilir ama tutamaz ki.

bence erken daha.
  • kibritsuyu  (29.05.18 07:55:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.