[]

ahşap doğramalara ne yapılır?

pimapen yapılır demeyin, kiracıyım, şu sıralar öyle bir gündem yok.

bina 2003 yapımı. doğramalar ahşap. bugüne kadar da herhangi bir bakıp yapılmamış görünüyor.

normal, insan gibi yağmır yağarsa problem yok. soğuk da üfürmüyor pek. pencere kanatlarında fitiller var, onlar da iş görüyor.

ama ankara'da birkaç gündür yağan hayvan ötesi muson yağmurlarında su alıyor. pencere kanadından değil, açılmayan çerçeveden alıyor. silikonlayayım desem neresini silikon yapayım?

kendi başıma ne yapabilirim, ne yapılabilir? yada hangi usta ilgilenir bununla?

 
biz de daha iki sene önce değiştirdik. ondan önce ahşap doğrama idi. fitiller işe yaramıyor çünkü çerçeve ile duvar arası açıklıktan üflüyor soğuk. silikonu kuru bir havada dışarıdan yaparsanız iyi olur en azından çirkin durmaz. ama katta oturuyorsanız dışarıdan uygulamak zor.

o nedenle içeriden alçı/sıva üzeri boya ile olayı çözebilirsiniz en iyi.
  • kablelvuku  (28.05.18 15:35:23) 
  • oguz altun  (28.05.18 15:46:28) 
Sabit duran cam ile ahşabın her birleşim yerine silikon çekin, zaten açılan kanattan su almıyor demişsiniz.

Camın ahşapa oturan kısımları, ahşabın duvara oturan kısımlarına silik çekin. Kanatta da rüzgar su vs problemi varsa kendinden yapışkanlı fitil kullanabilirsiniz.
  • John Bloor  (28.05.18 18:35:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.