[]

oyunlardaki fizik motorları

Selam,

oturup adam gibi oynadığım son oyun half life 2 ve episode 2 diyebilirim (fifa saymıyorum).
şimdi bir videosu den geldi de adamlar fizik motoru, çevre etkileşimi konusunda dibimizi düşürmüşlerdi.

yeni nesil oyunlar da mevcut hayvansal güçlü sistemlerin hakkını verebiliyor mu? yani "half life 2"deki gibi dibimizi düşüren bir oyun oldu mu? yoksa o tarihten itibaren gıdım gıdım üzerine koyarak mı gidiyorlar?

 
HL2 bu konuda bir efsaneydi çünkü parçacık modellemesi konusunda bir devrim yaratmıştı diye hatırlıyorum. Bir diğer efsane de Doom 3'te olmuştu. Onlardan sonra çıkan tüm oyunlarda ufak tefek geliştirmeler olmuş gibi geliyor bana da. Hl2 gerçekten müthiş bir oyundu.


  • roket adam  (28.05.18 12:46:42) 
Hl2 üzerine muazzam bir mesafe alınmadı. Daha çok su, kar, yağmur gibi karmaşık yuzeylerde epey gelişme oldu.


  • chavezding  (28.05.18 13:02:14) 
Valla pek hasir nesir degilim ama hl2 dedigin ta ne zamanin oyunu, ondan sonra anasini bile aglattilar. Fizigin a. koydular afedersin. He hl2 yi pek bilmiyorum ustunkoru bir bakip birakmistim zamaninda ama Mafia2 bana yuh dedirtmisti mesela. O bile eskidi.
Otel lobisi gibi bir yerde yaylim atesi actiginda ortalik gercekten savas alanina donuyordu. Parcalana duvarlar, kirilip sacilan kalin buzlu cam parcalari, siseler sunlar bunlar.
Keza otomobiller ve etraftaki her seyin fizigi. PhysX denen zimbirtiyla oldu galiba bunlar. Pek bilmiyorum oynamayali yillar oldu.
  • stavro  (28.05.18 14:17:42 ~ 14:27:02) 
Battlefield Bad Company 2

www.youtube.com
  • mungojerry  (28.05.18 14:27:45) 
@mungojerry grafiklerin güzelliği dışında pek ilgimi çekmedi desem yeridir.
bir de oyuniçi mi yoksa renderlanmış trailer mı onu da bilemedim. ama bakacağım oyun içi videolarına.

  • teritori  (28.05.18 15:56:54) 
youtu.be şöyle gameplay videosu da atayım.


  • mungojerry  (28.05.18 21:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.