[]

Kuru Saç için Yağ Önerileri

Merhaba,

Muhtemelen Hipertiroid'e bağlı saç kuruluğu sonucu upuzun, kupkuru, tiftiklenmiş, mat ve kalın telleri daha da kalınlaşmış saçlarım oldu. Benzer sorunlar için etkili çözüm olduğunu düşündüğünüz bitkisel yağ öneriniz var mı? Mümkünse ne şekilden (durulanmadan vs durulamadan önce/sonra) ve sıklıkla uyguladığınınız, ve nereden temin ettiğiniz bilgisiyle birlikte.

PS. Lütfen maske tarifi olmasın :)
Doğal yağ ya da marka ürün önerileri de olur.

Teşekkürler!

 
Benim şampuan harici saç için kullandığım tek şey zeytinyağı. Banyodan çıktıktan sonra havluyla büyük oranda ıslaklığını aldığım saça sürüyorum. Elime bir 2-3 damla kadar alıp saç dipleri haricinde alttan saç uclarını tutar gibi uyguluyorum. Memnunun.


  • Amaranta ursula  (28.05.18 00:44:18) 
Loreal elseve mucizevi yag diye bir sey var, 18tl bir sey. Gratis ve Watsons'da var. Durulama yok. Ben kullaniyorum.


  • stavro  (28.05.18 01:01:49 ~ 01:02:09) 
Banyodan sonra islakligi hafifce alinmis saca argan yagi ve milkshake kopuk yedirip saci havluya sarip 10 15 dk beklersen yumusacik yapiyor.
Banyo oncesi hindistancevizi yagi yedirebilirsin sac derisine. O da baya is goruyor.
Sampuan olarak da botanicals lavanta kullaniyorum ben. Memnunum.
Tum urunleri watsons/gratis gibi magazalarda bulabilirsin.
  • nax  (28.05.18 01:08:16) 
Saç upuzun ise pek birşey fayda etmez yani yine eski haline döner sürekli yapmadıkça. Ona harcayacak enerjiniz ve aziminiz varsa eğer hindistan cevizi badem yağı zeytinyağı kullananlar iyi geldiğini söylüyor. Benim de hipotiroididen dolayı saçlarım kurudu ama kısa olduğu için haftada bir saç kremi kullanmak yetiyor.


  • curukturpkokusu  (28.05.18 02:24:56) 
Erica - argan yağlı saç bakım yağı
Bunu bi kozmetik dükkanından aldım, içeriğinde çok fazla çeşit bitkinin yağı var ama aktarlarınki gibi doğal yağ. Banyodan önce bununla 20dk falan takılıp banyoda durulayıp çıkınca hem yumuşatıyor hem parlatıyor hem de o tiftikleri azaltıyor. Sadece durulaması biraz zor.

Elseve mucizevi yağ da banyodan sonra saç biraz kuruyunca sürmek için harika bü ürün.
  • megalomaniac  (28.05.18 04:46:14) 
Maske olmasın demişsiniz ama banyo öncesi maske/kremler bayağı işe yarıyor. Ben de bir haftadır falan kullandım birkaç defa, memnun kaldım.
Ayrıca saçlarınız uzunsa ve elektrikleniyorsa hair plopping denen tekniği tavsiye ederim. Videolarını falan bulursunuz ama kısaca; tercihen uzun kollu bir tişörtü yatak gibi bir yere serin. Başınızı öne eğip bel kısmına doğru dokunun, alt kısımları başınıza sarın, sonra da yukarı kısmı başınıza dolayarak bağlayın. Bir on beş yirmi dakika, vaktiniz varsa daha uzun bekleyin. Tişörtlerin pamuklu yapısı havlular kadar zarar vermiyor, ve saçı bir garip kurutuyor, yani saçınızın suyu gitmiş ama hala ıslak gibi. (Tasvirlerim şahane!) O kıvamdayken bakım malzemelerini sürmek daha kolay oluyor.

Ben Dove'un bakım yağını kullanıyorum.
  • sopiro  (28.05.18 09:39:52) 
Hindistan cevizi yagini saci yikadiktan sonra sadece uclara sürüp kurutuyorum, yumusacik oluyor.

Marka olarak da Doa Kozmetik'i tavsiye ederim.
  • chitosan  (28.05.18 17:06:01 ~ 17:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.