[]

şu sıra kredi çekip araba almak mantıklı mı?

birkaç aydır nakit birikmişin üzerine kredi çekip araba alma düşüncem vardı. bakıyorum 2-3 ay öncesine göre araç piyasası aşırı yükseldi. 50 civarı olan araç şimdi 60 binde seyrediyor. dolar arttıkça sıfır araç fiyatları, dolayısıyla ikinci el araç fiyatları da yükselmeye devam ediyor. diğer yandan tl de değer kaybetmeye devam ediyor. kriz kapıdayken krediye bulaşmak mantıklı gelmiyor hiç. araç piyasası pek normale döneceğe de benzemiyorken bu fikrimi bir süre daha ertelesem, hatta vaz mı geçsem? ne dersiniz?




 
etkisini çok bilmiyorum ama tam da şu faiz artırma olayından önce ihtiyaç kredisine bakmıştım, 6 bin lira ve 1 yıl için bile ekstra 100 lira gibi bir artış oldu geri ödeme hesaplanınca. yani tüm olanlara ek kredi de daha pahalıdır şu an.

araba gerçekten gerekli mi? krediyi geri rahat ödeyebilecek misiniz? yarın öbürgün kriz patlak verirse işsiz kalma durumunuz var mı? yakıt masrafı da günden güne çok gelmeyecek mi? benzine falan gelen zamlar ötvde indirim denerek sabit tutulmaya çalışılıyor fiyata etki etmeden.
  • senolll  (27.05.18 00:34:23) 
mantikli degil. vazgec bence. elinde birikmisin varsa yatirim yap. altin/dolar/hisse senedi olabilir mesela.


  • tomcruise  (27.05.18 00:39:49) 
seçim sonrası belli bi durum yok. kemer sıkmaya gidilebilinir. araba ihtiyaçsa al. ben de araç kredi çekip araç alıcam. ihtiyaç kredileri 1.35üstüydü halkbank 1.18e düştü. ancak bu aran heran değişebilir. araçların fiyatları şişik ancak artmayacağı ne mağlum. ihtiyaçsa al değilse bekle.


  • mikahakkinen  (27.05.18 12:50:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.