[]

konuşmak istiyorum

Uzun uzun yazdım ama defalarca sildim. Çünkü kendimi iyi ifade ettiğimden emin olamadım.
Bir problemim bu: kendime olan güvenimin 0 olması.

Asosyalim, evde ve işte (yazılımcıyım) sürekli bilgisayar başındayım.
Problem 2: Dertleşebildiğim, sürekli konuşabildiğim kafa dengi arkadaşlarım yok. Arkadaş edinebileceğim ortamım yok.

Hiç sevgilim olmadı. Annem dışında beni sevdiğini hissettiğim kimse olmadı.
Problem 3: Sevme/sevilme eksikliği.

Daha sıralardım ama sıkıldım yazarken. Öylesine içimi dökeyim dedim.

Okuyanlara teşekkürler.

 
Dostum hemen gidiyorsun bi spor kulubune yaziliyosun. Düzenli devam ediyosun. İngilizce veya almanca (veya baska bir dil) kursuna kayit olup gidiyosun...
3 ay sonra sende değisim olmazsa gel beni bul.

  • lata  (26.05.18 21:02:07) 
Disari cik, amacsizca da olsa disari cik. Evde durma. Evde durmak asosyal bunyeler icin sikintili bir durum, durdukca kabuguna cekilir insan. Mumkunse sabahlari deniz kiyisinda 7-8 bin adim yuru. Bu hareketler hayatindaki ivme icin gerekli. Beni dinle, yap bunu.


  • msb  (26.05.18 21:05:15) 
Tüm problemlerinin çözümü kendine ortam yaratman. Ortamın oldukça arkadaş edinip, konuşacaksın. Bir süre sonra kendine olan güvenin artacak. Zaman geçtikçe konuştuğun birisi gönlüne girecek ve belki sen de onun.

İş arkadaşlarınla daha sık vakit geçirip onların ortamlarına girebilirsin veya tabiki kurslar. Ortam arayışındayken de bol bol yürüyüş yap, amacsızca yürü sokaklarda.
  • axl  (26.05.18 21:13:27) 
Tamam.


  • [GODDARD]  (26.05.18 21:20:57) 
(bkz: kick boks)

senin için 3 problemi de çözebilecek tek ilaç.
  • ssiradanbirigibi  (26.05.18 21:22:02) 
Yazılımcıysan seni sosyaller sosyali ofisimize alalım bahariyede, yeri de enfes. açık ofis burada daha verimli çalışırsın hem. Hem çalış hem sosyalleş daha ne olsun


  • jesusman  (26.05.18 22:06:31) 
güzel bir araba, güzel aksesuarlar(saat) ve takım elbise alıyorsun yazılımcı maaşınla.

problem?
  • binder dandet  (26.05.18 22:12:17) 
her asosyalim diyene spor önermekten yorulmadılar ya. asosyalsen asosyalsindir üstad, kader kısmet inancın var mıdır bilmiyorum, benim vardır. kısmetin olan, dışarda olduğun kısıtlı zamanda da seni bulur, kısmetinde yoksa o kurstan bu pub'a gezsen de bir şey olmaz. hiç sevgilin olmaması bence güzel bir şey, keşke benim de olmasaydı. onların enkazlarıyla uğraşmak daha yıpratıcı.

yazılımcıymışsın, izlemediysen the it crowd'u izle, ben de bugün başladım, güldürürken öldürüyor. elindekilerinin kıymetini azımsama, tavsiyem bu. yeni kapıları da ancak bu açar.
  • newsman  (27.05.18 01:54:51 ~ 01:58:02) 
iki ihtimal var yapacağın,

birincisi; ya kendi içine dönüp durumu kabul edip yaşamını kendine adayacaksın; yazılımcı isen işinde çok iyi olacaksın, dünya kadar kitap okuyacaksın, bir sanat dalına kafayı takacaksın, seçtiğin bir sporda sonuna kadar gideceksin; bunlardan birini yapınca verdiği motivasyonla asosyallik falan umurunda olmayacak, zaten bu konularda bir başarı sağlayınca yavaş yavaş çevrende insanlar birikmeye başlar.

ikinci ihtimal; olabildiğince çevrelere gireceksin, işte, orada burada sürekli insanlar içinde kafa dengi bir çekirdek bulmaya çalışacaksın, ihitmalleri artırdıkça on insandan biri denk gelecek ve tam kafa dengi topluluğunu bulacaksın, yalnız bu yol çokça başarısızlıktan geçer, sağlam psikoloji ve şans gerektirir.



edit: @olaylar, kimse tanışalım, dememiş deyince uyandım :) ben de ankara'dayım, yazılımcıyım, yolun düşerse haber et.
  • gezegen olan pluton  (27.05.18 02:20:43 ~ 28.05.18 23:31:51) 
bu durumdan şikayetçi misin? o zaman sorunun halledilebilir. şikayetçi değilsen o zaman başka, hiç okuma yazdıklarımı.

bak şimdi bu cevabı okuduktan sonra gözlerini kapat, yazılımcı olmasaydın ne olmak isterdin diye düşün. ama gerçekçi olsun. mesela ne yaparken kendini mutlu hissederdin? ama burada biraz hile yap seçenekleri daralt, mesela sanat alanlarına... misal kendini sokaklarda, doğada hunharca fotoğraf çekip o fotoları sergilerken mutlu mu hissedeceksin? git hemen bir fotoğrafçılık klubüne üye ol, kendine orta karar bir makine al, haftalık gezilerine katıl, sosyal ortam vs kendiliğinden oluşur. yada kendi bir çömlekçi tornası başında mı hayal ediyorsun boyun kadar seramik vazo çekerken? gidiyorsun hemen bir seramik kursuna yazılıyorsun. içindeki boşluğu, hüznü, mutluluğu kelimelere dökerken mi düşledin hadi bakalım hemen bir dramatik yazarlık kursuna. yada kastanyetlerini şakırdatan esmer güzeline dans ettiren gitarist misin? bas git bir gitar kursuna paşam. hadi sanat olmasın spor olsun. misal kendo yap amk!

ilk etapta bir çekingenlik olabilir, kendini o yeni insanlara nasıl kabul ettireceğini düşünebilirsin. hiç düşünme, onlarda aynı şeyleri düşünüyordur muhtemelen. ayrıca kimseye kendini kabul ettirmek gibi bir zorunluluğunda yok. sadece iletişim kur insanlarla yeter.

başka çaresi yok bunun. içindeki ukteleri keşfet onların peşinden git. bu hayat ancak bu şekilde geçer.
  • issiz karga  (27.05.18 02:26:34) 
lata+1 diyorum kendini geliştirmek istediğin bir konu vardır muhakkak bunun için kursa gidebilirsin veya spor salonuna gidebilirsin. Kaç yaşında olduğunu yazmamışsın ama yüksek lisans yapmayı da düşünebilirsin hem cv'ne yazacağin ek bir bilgi hem de lisansta bulamadığın ortamı belki şimdi bulabilirsin. yüksek lisansa yaptuysan MBA düşün derim. ileride kariyer değiştirmeyi düşünürsen avantajın olur.


  • road_tanker  (27.05.18 14:26:47) 
Biriniz de hadi tanisalim arkadaş olalım dememiş. Kardeş merhaba ben izmitten. Yolun düşerse bi çay içeriz.


  • olaylar olaylar  (27.05.18 20:31:56) 
Dostum ben de tasarım tarafındayım ve bilgisayar sadece iş değil iş sonrası da kullandığım bir parça idi bir zamanlar hayatımda. Sonra iş dışında bulaşmayacam buna dedim ve fotoğraf çekmek, bowling oynamak gibi bazı hoşlanabileceğim aktiviteler yapmaya başladım ve yalnız yada biri var fark etmeksizin. Kendine yazılım dışında yapabileceğin bir şeyler bulabilirsin ve bunun üzerine gittiğinde bu uğraş ile ilgili sosyal bir ortama girerek arkadaş edinme yolunu deneyebilirsin. Haftanın belli günleri dışarı çık birşeyler iç ye, aynı mekana git, sürekli orada olan insanlar, çalışanlarla konuşmaya başla zamanla göz aşinalığından dolayı bu muhabbet kendi çıkıyor ortaya.


  • sbryldrm  (30.05.18 09:11:28) 
bir orgute katilabilirsin.


  • tahtakafa  (03.06.18 23:08:59) 
spor sok hayatına düzenli olarak, mutlaka.

ve bir topluluğa üye olabilirsin, bisiklet, kamp vs vs
  • buiret  (03.06.18 23:42:12) 
jiu-jutsu öğren. ciddiyim.


  • komando kani var bende  (03.06.18 23:44:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.