[]

GRE sınavı için kaynak ve tavsiye arıyorum

Merhabalar,

Ağustos sonrası GRE sınavına girmeyi planlıyorum.

Elinde online kaynak olan veya kitapçıdan alabileceğim kitap önerisi olan varsa ve benimle paylaşabilirse çok mutlu olurum.

Sınav zor diye anlatıldığı için endişeliyim, girenler varsa fikriniz nedir? Toefl sonucum 112/120, sizce toefl ile bir korelasyonu var mıdır GRE puanlarının? 3 ay çalışmak yeterli midir?

Teşekkürler şimdiden

 
Benzer bir toefl puanım vardı, çok az çalışarak (1-2 hafta) GRE'e girdim. Verbal kısmı 149/170 gelmişti. Aşırı düşük :) Çok zor bir sınav. Ekşideki GRE başlığında hem site hem de kaynak önerileri çok iyi. Orayı tara ve kaynakları libgenden indir. Quantitative kısmında hızlıca bütün konuların üstünden geçip, zaten bildiğin terim ve problemlerin ingilizce kalıplarını öğrensen yeter. Fulle yakın alırsın (benim 169/170 idi quantitative). Verbal için ise haftalarca kelime ezberlemeye çalışmaktan başka bir kurtuluş yolun yok. Writing kısmı da zordu. Şu aklından çıkmasın, ne kadar az bilinen kelime ve kalıp kullanırsan, o kadar puan alırsın. İstersen hatasız yaz, basit kelimeler olunca deli gibi puan kırıyorlar. Şimdiden kolay gelsin.


  • protector  (25.05.18 23:40:26 ~ 23:41:28) 
@protector çoook teşekkür ederim hocam, çok faydalı oldu verdiğiniz bilgiler!


  • insaniz iste  (26.05.18 15:23:39) 
güncelleme: eksisozluk.com

sınav hakkında şuanki düşüncelerim: 6 ay minimum gerekli bence
kaynak olarak da magoosh, barron, quizlet gibi online kaynakların kelimeleri yeterli
ets ücretsiz denemeleri ve sınav öncesi ücretsiz rehberi kesinlikle çözülmeli
paragraf okuma soruları için en az 2-3 ing.ce kitap bitirilmeli ve 100-200 civarı paragraf sorusu çözülerek hazırlık yapılmalı
  • insaniz iste  (11.02.20 18:04:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.