[]

Psikolog maaşları?

Merhaba,

Kamuda psikolog maaşları ne kadar merak ediyorum.
Adalet bakanlığının halihazırda bir alımı var ve psikolog maaşı olarak brüt 3100 TL yazmışlar. İnternette brütten nete çevirdiğimde 2400 gibi bir rakam çıkıyor. Gerçekten bu kadar az mı? Ya da sözleşmeli olduğu için mi bu kadar az? 2400'e memur maaşı kaldı mı? Hastanelerde döner sermayeden dolayı daha çok oluyor tabii ama diğer kurumlarda nasıl? Aspb? Gençlik spor bakanlığı vs??

İlan burada: pgm.adalet.gov.tr

 
Adalet bakanlığında çalışan psikolog bir arkadaşım 4000-4500 civarı aldığını söylüyor ama yüksek lisans, dil vs maaş artışı getiriyor mu, bilmiyorum. Getiriyorsa arkadaşım bu sene yüksek lisansını bitirdi, iyi derecede de İngilizcesi var. Bir de sözleşmeli değil, kadrolu çalışıyor. Devlette sözleşmeli çalışan personeller her zaman daha az kazanıyor diye biliyorum ben.


  • fraise  (25.05.18 14:57:18 ~ 26.05.18 12:53:04) 
@fraise imkanı yok alamaz. bende o bakanlıktayım 3400 alıyorum kadroluyum. master 5 tl oynatıyor.


  • mikahakkinen  (25.05.18 16:01:03) 
2400 komik bir rakam gibi gorunse de maalesef yeni baslayan bir psikologun alacagi bu civarda. Hastanelerde doner sermaye oluyor, evet. Ama hastaneler arasi ucurum var. Ben 200-300 tl doner alirken baska bir ilde calisan bir arkadasim "yazin donerlerimiz dusuyor, 500 tl aliyoruz" diye bir sey soylemisti, onun dusuk doneri benim maksimumumun iki kati. Dil tazminati aliyorum ben de ama cok fark etmiyor. Calistikca, derece ve kademe arttikca maas da yukseliyor. Bazi kurumlarda nobet, icap gibi uygulamalar oluyor(mesela asp). Nobet ve icap paralari haliyle maasi yukseltiyor. Kapali servisi olan hastanelerde de nobet tutunca nobet ucreti aliniyor. Bir de bazi ozellikli birimler var(mesela diyaliz). Ozellikli birimde calisan personelin doner sermayesi yuksek oluyor. Evliler, cocuk sahibi olanlar da es, cocuk yardimi gibi bir para aliyorlar. Ozetle, maasi etkileyen pek cok degisken var.


  • siyah noktali film  (25.05.18 16:33:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.