[]

Pasaport başvurusu ve süre uzatma?

Beş gün sonra pasaport için randevum var. Hayatımda ilk defa pasaport alacağım için bilmediğim şeyler var.

Pasaport harç bedeli ve defter bedelini bankaya ödeyip, elime dekontu alıp, iki adet biyometrik fotoğrafım ile birlikte ilgili nüfus müdürlüğüne gideceğim.

Soru şu: Harç bedelini 6 aylık ödesem, 6 ay sonra basit bir şekilde uzatmak istesem uzatabiliyor muyum?

yoksa aynı şeyleri yeniden yapmak zorunda mıyım? nüfus müdürlüğünden randevu almak, bankaya ödeme yapıp, yeniden biyometrik fotoğraf çektirmek gibi?

defteri bir kere aldığımızda istediğimiz zaman istediğimiz gibi uzatabiliyor muyuz yani yoksa yeniden mi almak gerekiyor uzatmak için?

 
uzatma yok artik. tum islemleri bastan yapip tekrar defter parasi vermek gerekiyor.

o yuzden 10 yillik alin.
  • brkylmz  (25.05.18 01:40:13) 
en baştan başlamak gerekiyor. eski pasaportunuza delik açılacak ve size teslim edilecek, yeni bir pasaport alacaksınız.


  • amour fou  (25.05.18 01:40:54) 
6 aylık pasaport pasaport sayılmaz bile. çoğu ülke vize vermez veya sizi kabul etmez. uzatma diye bir olay da olmadığı için en mantıklısı alabildiğiniz en uzun süreli pasaportu almak.


  • nrmnm  (25.05.18 03:02:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.