[]

Karaborsa sebebiyle silinen duyuru

Merhaba ahali. Açılalı beri senelerdir duyurudayım ve elimden geldiğince hep site kurallarına uymaya çalıştım. Son duyurum silinmiş. 30 liraya arı mayalı silgi satışı vardı duyuruda. Sebep olarak "Karaborsa. Fiyat belirtilmemiş yahut piyasa fiyatının çok üstünde" denmiş. Piyasada olmayan ve bir daha üretilmeyecek olan yirmi yıllık koleksiyon ürününe (ki instagram'da 50 liraya satan bir iki yer var) biçilen fiyat sizce bu duyurunun silinme sebebi midir? Site kurallarını çiğnemiş midir?

Benim bildiğim karaborsa mesela 100 liralık bir maç biletine ister 110, ister 1000 tl olsun gişe fiyatından fazla istemek gibi durumlar. Yahut zor bulunan ürün ve temel gıda maddeleri gibi şeyleri stoklayıp millete piyasa fiyatından yükseğe itelemek. Koleksiyon ürünü satmak ne zamandan beri karaborsacılık olmuş? Merak ediyorm fikirlerinizi...

ekleme: yani fiyat için mesela "oha Allah belanı versin, o fiyata satılır mı?" diyebilir insanlar, eyvallah da. Mevzu karaborsa mı ve duyuru kurallarına aykırı mı? budur sorum.

 
haklısın. piyasada talep halinde olan bir şey değil sattığın. tamamen koleksiyon mantığı. 1000 lira da yazabilirsin. maç bileti değil, akaryakıt değil, gıda maddesi değil.
ayrıca silgiyi satmadıysan alıyorum :)

  • dorian greyfurt  (25.05.18 01:26:40) 
kokuyordu değil mi o? iyi silmiyordu bir de sanki? ortası bej şeritli kağıt parçalayan yeşil silgiden de var mı?

moderasyonun kafa yorarak okuduğunu zannetmiyorum. üstünkörü bakıp geçiyorlar.
  • e haliyle  (25.05.18 01:54:07) 
Normaldir hocam üzülme.


  • cemiyetin ünlü siması  (25.05.18 02:14:43) 
benim de bir duyurum aynı gerekçeyle silinmişti. yukarıda da belirtildiği üzere; ne bir temel ihtiyaç maddesi ne de bilet vs gibi bir şey. ister 3 liraya, istersen 3 yüz bin milyona satışa koyarsın.

duyuru kurallarına "karaborsa" ifadesinin konmasını anladık. "fiyat belirtilmemiş"e de okey... "yahut piyasa fiyatının çok üstünde" maddesi çok saçma. piyasa fiyatının altında ya da üstünde bir fiyat istemek, normal bir ürün için, satıcının takdiridir. alıcı da takdir ederse satış olur. bundan kime ne!?

boş ver... bazı şeyleri değiştirmek çok zor.
  • runagain  (25.05.18 06:23:59) 
sorduğun konuda haklısın.

fakat duyuru yönetimi hakkında şöyle bir şey düşünüyorum; bu adamlar buradan para kazanmıyorlar. bir menfaatleri yok. en azından benim bildiğim kadarıyla. o yüzden, ayıracağı zaman da ona göre olacaktır.

her bir duyuru üzerine fikir teatisi yapmalarını beklememek gerek diye düşünüyorum. bakmış, "karaborsa lan herhalde" deyip silmiş. normal:)
  • captainobvious  (25.05.18 10:28:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.