[]

Harici SSD Al(a)mamaca

Selam,

Kurdaki artıştan daha fazla etkilenmeden önce uzun süredir ertelediğim Harici SSD'yi almak istiyorum. Birçok markayı inceledim, tercihim hem MAC hem PC uyumlu olması, böyle olunca da tek marka var şuan, SSD T5'ini almayı düşünüyorum. Sorum şu: Bütçemi zorlayarak 2TB almayı düşünüyordum, ancak harici SSD'lerin de beklenen ömründen önce bozulabileceğine dair yazılar var. Bu durumda daha pahalıya gelse de ayrı ayrı 1 TB T5 almam daha mantıklı olur mu? (Bir tanesini daha sonra almak üzere, şuanki fiyatla Toplamda 300TL kadar farketmiş olacak, muhtemelen kurdaki artışla sonradan 500TL civarı en az) Ya da madem ihtiyacın var şuan gözün kapalı 2TB T5'e direkt servet öde der misiniz?

*"Harici HD" yanıtları itina ile gözardı edilecektir :)

Bahsettiğim 2 TB ürün: shop.samsung.com

Bahsettiğim 1 TB ürün: shop.samsung.com

Bu da SSD'nin cıs taraflarıyla ilgili örnek yazı:
www.cozumpark.com

Teşekkürler herkese..

 
Abi o paraya qnap nas alırsın yahu. ssd harici neden alıyorsun ki? hdd al lütfen.


  • malheiros  (25.05.18 00:37:58 ~ 00:38:24) 
@malheiros

HDD'lerimin uzun süre yaşayamamak gibi bir sorunu var. Ben de kalıcı bir çözüm arıyorum artık. Gerçekten pahalı, doğru. Dahili alıp bilgisayara taktırmak daha mantıklı gibi...
  • hana bi  (25.05.18 01:10:49) 
hem Mac hem Pc uyumlu diye bir şey yok, yani var da şöyle var, sen HERHANGİ bir diski "exfat" olarak formatlarsan hem mac hem pc "hem yazar hem okur".

Piyasadaki çoğu disk NTFS formatlı geldiği için Mac'ler okuyor ama yazamıyor, lakin formatlayıp halledebiliyorsun. MacOs'a göre formatlarsan windows görmüyor sanırım, denemedim, ama exfat yaptığım diski iki sistemde de sorunsuz kullanıyorum.

O yüzden markaya modele takılma bütçene ve sistemine bak. SLC, TLC, MLC olayı ömrü etkiliyor galiba ama ben TLC kullanıyorum bilgisayarımda. Yedekleme amaçlı en iyisi single olan SLC idi sanırım. Araştırırsınız.

Yedekleme için ise, tek ssd yerine birkaç özdeş hdd, ve bu hdd'lerin farklı mekanlarda olması bence önemli bir etken. (yangın, deprem, vs...bilemezsin) Bir kere yazılıp duran, ya da dosya yazma yapılmayan sadece okuma yapılan ve yerinden pek hareket ettirilmeyen diskler gayet iyi dayanıyor benim deneyimime göre. İşin içine hareket girerse evet hdd'ler çok daha dayanıksız, ssd o bakımdan çok iyi. Ama neyse hdd olmasın demişsiniz.

Ama bu durumda da tek ssd'ye güvenmeli mi? Onu düşünmek lazım. Çok önemli datayı tek diske bırakmazdım ben.

edit: son fiyatlar ne durumda bilmiyorum ama, (ben geçen yıl black friday'de amazon.de'den crucial 750gb ssd'yi 490 liraya almıştım:) İki adet ssd alıp (2.5" olanlardan, m2 değil) herhangi bir 2.5" disk kutusuyla kullanmak da çözüm olabilir. Daha ucuza gelebilir.
  • nhk ni youkosu  (25.05.18 01:25:04 ~ 01:32:22) 
Western Digital'in ufak bir serisi var, onu kullanıyorum 512 GB olarak. Sunucudaki vmware'in depolama alanı olarak kullanılıyor son 7 aydır ve 7 24 çalışıyor, 7 24 okuma yazma yapılıyor. Hala tık demedi.


  • roket adam  (25.05.18 20:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.