[]

Şampuanlar vücuttaki kılları da besler mi?

Sorum saçma olabilir ama merak ediyorum.

Banyo yaparken kafamızdan akıp gidiyor ya da kolumuza da bulaşıyor ya bu şampuanlar, acaba vücuttaki kılları da mı besliyor/güçlendiriyor acaba?
Bana öyle geliyor sanki. Öyle olmasa bile bu şampuan saç kılıyla vücuttaki tüylerin ayrımına varamayacağına göre besliyordur herhalde, değil mi?
Keşke öyle olmasaydı.

 
Sac guclendirici, cikardigini iddia edici bir sampuan mi? Saci besliyorsa, diger killari da besliyordur da, genel olarak sampuanlar saci da beslemiyor pek.


  • aychovsky  (24.05.18 22:18:48) 
Vucutta sivilce yaptığı için şampuanlı ya da kremli suyu vucuduma getirmeden duruluyorum. Ben belime kadar saçımla yapıyorsam sen de yapabilirsin.


  • fasulyek  (24.05.18 22:22:54) 
Sampuanlarin saci beslemek adina en ufak bir etkisi oldugunu dusunmuyorum. Kaynak arka tarafim.


  • stavro  (24.05.18 22:25:27) 
@aychovsky + @stavro: Reklamlarda besleyici yönüne vurgu yapıyorlar ya, ondan sordum. Bir de insanda kıl oranı ergenlik bitmesine rağmen artmaz zannedersem.


  • m e b  (24.05.18 22:32:09) 
Ergenlik bitmesine ragmen artmaz derken ne demek istedigini anlamadim ama benim sakallar 21 yasinda cikti mesela. Herkes bana sen kosesin net bir sekilde, bu saatten sonra cikmaz diyordu. Sonra 21de bir cikti sakala boguldum birden. Su an muthis gur sakalim var.


  • stavro  (24.05.18 22:38:17) 
@stavro: Mesela kollarımda eskiden vardı ama yoğunluğu fazla değildi. Aha, 30'a iki sene kaldı neredeyse ve kollarımda kıl yoğunluğu arttı resmen. Şampuan sanıyordum sebebini.


  • m e b  (24.05.18 22:44:10) 
Genetiktir o ya.
Killarin coklugu da azligi da genetik bana sorarsan. Adamin saci dokuluyor joleden diyor. Madem jole killarin kokunu kurutuyor kollarimiza goguslerimize surelim? Sampuan killari besleseydi kellerde ise yarardi ayni sekilde.

  • stavro  (24.05.18 22:48:22) 
sac besleme olayi falan reklamlarin yalanidir.

saç ölüdür. evet, beslenmez. sacini kesersin, bir kutuya koyarsin, 1000 yil sonra kutuyu acarsin, ilk gunku gibi duruyordur, çünkü ölüdür.

sampuan icinde yag cozen kimyasal vardir, sacin uzerinde birikmis yagi cozer, su ile de akitirsin. gerisi parfum, marketing, reklamcilik. soyle diyim, saciniz kopursun diye madde konuluyor icine cunku kopurunce insan daha bi temizleniyormus gibi hissediyor ona uyanmislar, kopurmesi sart degil mesela. yani sampuan farkliligi islevinden cok "nasil hissettirdigi" ile alakali, kutusu, kokusu, kopurtmesi... yagi cozen her sey saci yikar yoksa.

sac derisini besliyor desen o da yalan, sampuan deri icinde sac koklerini besleyecek kadar falan derine nufuz edemez, yok oyle bir sey. ilaclar bile gecemiyor o bariyeri, sac kokune ilacla girmek istediginde tek tek igneyle yapiliyor kremle olmuyor mesela. yok oyle bir mekanizma.

vucuttaki killar icin de gecerli yukarida yazdiklarim.
  • robokot  (25.05.18 00:10:55 ~ 00:22:02) 
kilin agzi yok ki beslensin:)

ben yillardir kullaniyorum, beslendigini ne gordum ne de hissettim. gogsumde kil falan da yok zaten, genetik mi ne? bacaklardaki killar da sabit kiloda. bi halt oldugu yok, merak etme. kendimle ilgili neden detay verdim ki? neyse efendim.
  • tomcruise  (25.05.18 00:52:02 ~ 00:58:09) 
rogaine benzeri birşey değilse çok da fark etmez.


  • e haliyle  (25.05.18 00:56:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.