[]

Bu evdeki odanın içinde yangın merdiveni kapısı mı var?

5. ve 10. fotoğrafta gözüküyor. bu yangın merdiveni kapısı mı? Biraz garip değil mi yangın merdivenin böyle odaya açılması?

www.sahibinden.com


 
bir çok yerde yapıyorlar bunu. bazen de iskan alındıktan sonra o şekilde büyütüyorlar odayı


  • kisa  (24.05.18 15:06:35 ~ 15:07:07) 
yangın kaçış holü oda olmuş sanırım. yapılan bir uygulama. balkon oda gibi.


  • ozdek  (24.05.18 15:11:44) 
bu binadan bir ev satmıştık yakın zamanda :)

acil çıkış kapısı evet.

emlakçı değilim. bir yakınımızın eviydi.
  • eeb  (24.05.18 15:21:08) 
yeni yapılan evlerde hep böyle. dışardan merdiven gözükmesin diye bina ortasındsn oluyor. biizm de yatak odasında kapı vardı. ev içinden kaçış oluyor yangın olursa yani


  • oscar  (24.05.18 16:11:22) 
Kadıköy'deki yüksek katlı kentsel dönüşüm projelerinin neredeyse hepsinde bu var. Binanın arka tarafında yangın merdiveni oluyor. Merdivene açılan kapının olduğu mahal yangın holü. Bir nevi yangının merdivene atlamasını engellemek için bırakılan boşluk. Fakat, iskandan sonra oraları walk-in-closet yapıyorlar genelde.

O kapıları da daire sahipleri güvenlik nedeniyle büyük ihtimalle kilitliyorlar, kilidi yoksa bile kilit ekletiyorlar. Yangın çıkınca da işte aynen o yurt yangınında ölen kız çocuklarının başına geldiği gibi yangın kapıları kilitliydi denecek.

Ülkemizin saçma sapan şehirciliğinin bir yansıması.
  • malheiros  (24.05.18 16:15:26 ~ 18:38:45) 
5 kattan yüksek yapılarda yangın merdiveni şart, e merdiven olunca da buna açılan bir kapı lazım. O kapı da en mantıklı şekilde yatak odasında oluyor.


  • John Bloor  (24.05.18 18:20:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.