[]

Döviz ve hissede grafik okuma

Borsa ya da dövizde herkesin ağzında bi grafik terimleri. çift tepe, flama gibi şeyler diyorlar bir şey anlamıyorum. adam 2 sayfa yazı yazmış, grafiğe göre şunlar şunlar olduğu için hedef 5 lira 12 kuruş yazmış. akşamına bir faiz arttırımı ile her şey iptal.

bir de şey var, grafiğin her yerine çizikler atarak hedef belirliyorlar. bana göre kağıt komple çizik dolu ama adam analiz yaptım diyor. şunu şunu takip ederek 4.3 bandına yerleşecek dolar diyor. sabah hop 4.7.

insan kaynaklı olarak hareket eden dolar, euro ya da hisse gibi şeyler için bu grafikler çok saçma değil mi? bir hisse için son 10 yılına göre bir analiz çıkartırsın, sonra 5 dakikada sebepsiz satış yiyemez mi sonuçta ? tüm analiz çöp oluyor.

 
Teknik analiz eleştirilere hedef olan bir şey, ben de şahsen belli bir noktaya kadar ciddiye alabiliyorum ama hepten saçma, gereksiz demek de hiç doğru değil. Hareketli ortalamalar gibi indikatörler çok mühim veriler normal şartlarda.

Şu anda normal bir dönemden geçmiyoruz ama para birimlerinin volatiliteleri anlamında. Böyle bir ortamda da teknik analiz pek bir anlam ifade etmiyor haliyle.
Hep mutlu olmak istedim +1
Hiçbir şey "sebepsiz satış" yemez kolay kolay, gereğinden fazla satış yiyebilir. Ha nedir, ticari veya siyasi belli bir takım gelişmeler olur, döviz kurları, emtia fiyatlarında ciddi hareketler olur, o zaman işte teknik beklentilerin çok dışında hareketler görülebilir. Öyle gerçekleşmesi zor, düşük ihtimal olaylar da değil bunlar. En yakın örnek mesela Petkim. İlk çeyrek bilançosunda az önce söylediğim gibi nedenlerden ötürü çok kötü sonuçlar getirdi ve aşırı bir satış yedi. Ne oldu, hisse üzerindeki teknik analizler anlamsız oldu işte.
  • cay koy geliyorum  (24.05.18 14:58:44 ~ 15:00:30) 
Kaçırdığınız nokta şurası. 10 yıla bakıp analiz çıkartıyorsun diyorsunuz ama 5 dakikada çöp diyorsunuz aslında 10 yıllık data analizi yine aynı süre içerisinde gerçekleşebilir.


Ayrıca bu teknik analiz denilen yöntem, aslında piyasadaki kişilerin tamamen psikolojilerinin bir sonucu gerçekleşen grafikler.

Yatırım yaparken özellikle şirketlere, önce temel analizini yapmanız gerekiyor, şirkete yatırım yapılabilir sonucuna varırsanız, bu sefer teknik analizle hangi fiyattan yatırım yapacağınıza karar verebilirsiniz.
  • Bysb  (24.05.18 15:09:09) 
Destek direnç çiziyor o kanallar arasında gidip geleceği varsayılıyor teknik analizde tahmin yapılmaz sınırlar var sayılır o noktalara göre giriş çıkış yapılır karı kaçırma veya zarar durumunda stop veya tekrar giriş yöntemi uygulanır.olusan flama çift tepe omuz bas omuz üçgen gibi durumlar piyasa davranışlarının sonucudur kesin sonuç vermesede ihtimal dahilinde bile olmasa yön çizmek yol gösterir. Özetle teknik analiz candır.


  • steward  (24.05.18 19:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.