[]

Her tarafa hak vermek

Bir konu ve o konu hakkında birbirine zıt görüşler varsa bu görüşlerin hepsine birden hak verebiliyorum. Benim gibi olan başkaları da var mı?

Örnek vermek gerekirse türbanlı olup da ful makyaj gezen kadınlara tepki gösterenlere hak veriyorum ama o ful makyaj gezen türbanlıya da hak veriyorum. Yavşak mıyım ben ya :/


 
Var. Tarafsizim. En azindan tarafsiz oldugum zamanlar var. Yani yavsaklik degil.


  • stavro  (23.05.18 22:00:39 ~ 22:01:12) 
yoo gayet makul rasyonel dusunmeye caba sarfeden duygusal tepkiler vermeyen biri oldugunu gosterir. bir argumani olayi vs. butun taraflarin perspektifinden aliglayamiyorsan, onlarin agzindan bir arguman uretemiyorsan o konuda degerli bir fikir uretemezsin.


  • robokot  (23.05.18 22:09:39) 
yavşak mısın değil misin bilemem ama herkese hak verip kendi hakkını yediriyosan büyük gerzeksin. ben çoğu zaman böyleyim misal.


  • evde liyakat kalmamis  (23.05.18 22:12:05) 
ben tamamen böyleyim. hatta bir tarafı haksız bulduğum durumlarda o tarafın kendince haklı olduğu sebepler üzerine kafa yorarım. iki tarafı da diyalektik materyalizm kazanında kaynatıp biraz soğuttuktan sonra parmağımı kazana batırır, sonra parmağımı yalarım. genelde ikisinin karışımı daha güzel olur ama bir sebepten birini seçmem gerekirse algıladığım ilk tadı tercih ederim.

taraf seçmek zorunda kalmadıktan sonra bu niye sorun olsun ki? yavşak olman için bir gün makyaj yapana bir gün yapmayana sövmen lazım. şu haliyle hiç birine sövmeyerek en akıllıcasını/vicdanlıcasını yapmış oluyorsun.
  • Bruce  (23.05.18 22:13:59) 
Verdiğin örnek zıt görüşlere hak vermek değil, taraflara farklı açılardan hak vermek. Ki bu da normal bir durum.


  • harvey  (23.05.18 22:15:11) 
Ben de aynı dertten muzdaribim. Dert diyorum çünkü girdiğiniz muhabbetlerde iki tarafın da haklı/haksız yönlerini tarttığınızda ve konuya her zaman bu açıdan yaklaştığınızda insanlar hakkınızda "Bunun da bir konu hakkında kendine ait bir fikri yok." diye yorum yapmaya başlıyorlar.

Ha, buna yavşaklık denir mi? Bence denemez fakat her konuda tarafsız davranmak insanların hoş gördüğü bir şey değil anladığım kadarıyla. Yine de iki taraflı düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi :(
  • l arrache coeur  (23.05.18 22:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.