[]

seyahate giderken yiyecek götürmek

merhabalar,

yurtdışına 5 gunluk bir seyahate gideceğiz ancak kur malum, masrafları minimumda tutmak istiyoruz. oteldeki oda seçeneğimiz kahvaltı dahil değil. biz de sabah kahvaltı için ve gün içinde gezerken yanımıza sandviç yapıp götürürüz diyorduk ama odada minibar da yokmuş.

ilk sorum şu aç-bitir paket kaşarlardan, salamlardan götürmeye kalksak sandviç ekmeğiyle birlikte, uçuş sırasında problem çıkar mı? gümrük vs.

diğer sorum, bunları götürsek bile dolap olmadığı için bozulurlar. b planı olarak yemek masrafını azaltmak için ne yapabiliriz? siz neler yapıyorsunuz?

 
AB ulkelerinin coguna disaridan et ve sut urunleri sokmak yasak, o yuzden gumrukta basiniz belaya girebilir.

Gittiginiz ulkede bir markete girip dilimlenmis peynir, ekmek, domates vb alabilirsiniz.
  • crown  (23.05.18 20:43:57) 
Bir de nutella alıp ekmek arası yapabilirsiniz..


  • twelfth  (23.05.18 20:51:06) 
Peynir salatalik domates zeytin pogaca börek yaprak sarma bilimum topkek tatli tuzlu bisküvi götürebilirsin. Bunlar dolap olmasa da 2-3 gun dayanir.

Kisir tavuklu pilav biber dolmasi gibi yemekler de kabin bagajinda gider ve 2 gun tüketilebilir.

Nutella kucuk tuplerde kabine alirsiniz ama kavanozda almazlar.

Ustte yazdıklarimi sahsen götürüp tükettim ydisi gezilerinde.
  • japon askeri  (23.05.18 20:57:30) 
hangi ülkeye gidiyorsanız o ülkenin ucuz marketi neyse onun adını öğrenin(misal portekiz için pingo doce, ispanya için dia vs vs), sonra google mapsten marketin adını aratın en yakındakinden alın peynir ekmek vs ne istiyorsanız. nereye gidiyorsunuz bilmiyorum ama isveç norveç isviçre falan değilse çoğu ülkede bu tarz marketlerin fiyatları hemen hemen türkiye ile denk, ama dışarıda yemek çok pahalı. misal ispanyada dia 2 euroya 500gr peynir 1 euroya donmuş pizza satıyordu geçen yaz. misal diyelim ispanyaya gittiniz önce etrafta bi chinese shop sorun, bi tane çin malı ekmek bıçağı alın 1 euroya,bıçak önemli,çantanızda taşıyın sonra dönerken atın gitsin. hatta mümkünse 1 euroluk tirbişon/açacak var ondan da alın bir tane atın çantaya.
marketten aldınız domates ekmek peyniri, oturdunuz bir parkta banka, bıçakla peyniri domatı kesip ekmek arası gömün. alkol kullanıyorsanız 2 -3 euroya tr de 50 liradan aşağıya satılmayan gayet kaliteli şaraplar var. sonracıma 1 euroya 1 lt yoğurt drinkler var, bizim ayranla yoğurt arası kıvamda meyve aromalı, sıcak havada buz gibi çok güzel gidiyor ayrıca açlığı yokediyor. muzun kilosu 1 euro alın 1 salkım atın çantaya. kuruyemiş çok pahalı. tr den çiğ badem fındık falan götürün bi kaç paket. ben bu şekilde günlük max 10 euro ya 3 öğün tıka basa doyuyorum.

  • zikardo  (24.05.18 15:07:34) 
Kalacağınız yerde ucuz market bulun+1

Yemek içmektense gezip görmeyi tercih ettiğimiz için hep öyle yaptık biz. Üstelik bahar-yaz mevsimi parklarda kahvaltı yapmaya son derece uygun.
  • SiyamkedisiZorro  (24.05.18 16:11:55) 
corn flakes


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (24.05.18 16:15:56) 
git gittigin yerde ye haciko. yemek icmek de gezmenin bir parcasi. piknige mi gidiyorsun.


  • baldur2  (24.05.18 16:22:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.