[]

“Bunu da bilmemek ayıp” dediğiniz yazılımlar, uygulamalar, araçlar

Çevremdeki bazı insanların uzun zamandır kullandığı uygulamalardan ve çeşitli zamazingolardan şans eseri haberim oluyor, “Mağara soğuk muydu” havası oluyor. Örneğin, venmo diye bir şey varmış, para alınıp gönderiliyormuş. Millet “Nasıl bilmezsin” diye kınadı. Fitbit’in de ne olduğunu bu kış öğrendim.

Böyle son 3-5 yılda çıkan yazılım olur, uygulama olur, alet edevat olur; platformları ile (Windows, Mac, Android, vb) yazar mısınız?


 
mac için uygulama - alfred, bettertouchtool, duet, notability, pdf expert
pocket seviyorum haberler için falan, feedly de güzel.
alet edevat - apple pencil, airpods, belki homepod falan.
marka olarak xiaomi ve ürettikleri popüler.
yayın teknolojisi olarak 4k. ama tv'lerin 4k çözünürlüğü ile gerçek 4k farklı.
kritopara, blokzincir, bitcoin falan.
akıllı ampuller var hue, lifx, yeelight falan.
vr gelişti. psvr, htc vive, oculus rift.
nintendo switch en hızlı satan konsollardan oldu.

akademisyen olduğun için: scrivener, mendeley (elsevier'e satıldı)
  • passion rules the game  (23.05.18 16:18:28 ~ 16:20:47) 
Bence bu kadar spesifik bir konuda herhangi bir şeyi bilmemem ayıp sayılabilecek bir şey değil. Ama illa zorlayacaksak, yazılım ile ilgilenip Apple Swift hakkında hiç bilgisi olmayana şaşırırım Ayıplamam.


  • himmet dayi  (23.05.18 16:18:32) 
Bu yazdığın iki şeyi ben de bilmiyordum.


  • John Bloor  (23.05.18 16:19:17) 
Yoksa bu iki uygulamanın developer ı duyuruyu açan arkadaş da viral mi yapıyor :D


  • behlulkacanzi2  (23.05.18 16:30:10) 
Sadece başlıktaki soruya yanıt verecek olursam: WhatsApp

Bizim mahalledeki yaşlı teyzeler bile kullanıyor çünkü.
  • dissendium  (23.05.18 16:30:17) 
Alacağımdan, indireceğimden ya da kullanacağından değil, sadece böyle şeylerin varlığını bilmemek rahatsızlık veriyor. Kullanmak önemli değil de, teknolojinin üstel ve yaşımın doğrusal artışı ile geride kalmak istemiyorum bir şeylerde.

Yoksa Fitbit olmadan da hayatına devam edebilirim ama telefonumda Pedometre var, fıtır fıtır adım saydığı için memnunum. Günde 10000 adım kasıyorum ya da Pages diye bir yazılım geçen gün Word’de bir saat çözemediğim sorunu on saniyede çözdü. Biraz daha çözemesem, azarı yiyecektim. Ötesinde, o günkü problem çözme sonrası danışmanımın bana teşekkür etme muhabbetini kaçıracaktım ve o muhabbetten çıkan “Ya sana iş bağlasak ya” demeyecekti, bana iş bağlamayacaktı. Bu da eşittir bir süre maaşsız kalacaktım ve hepsinin kökeni Pages’e bakıyor. Anladığım kadarıyla camia böyle işliyor.

Bir de şimdi yaşıyoruz da, örneğin, millet 10 yıl önce akıllı telefon bilmezken, şindi akıllı telefon olmadan yaşam zorlaşıyor. Belki böyle bilmediğim şeyler vardır. İnanmazsınız, Venmo’ya gerçekten “Okuma yazmayı bilmiyor musun” gibi tepki aldım. O gün bu kadar bilindiğine şaşırmıştım, ne bileyim, “Demek ki çok ünlü” dedim. Bugün de bilinmdiğine şaşırdım.
  • aychovsky  (23.05.18 16:32:35 ~ 17:50:20) 
Shazam olabilir mesela?


  • roket adam  (24.05.18 00:30:23) 
(bkz: camscanner)
biliyorsunuzdur muhtemelen, çok kullanıyorum ben.

  • veritaslibertas  (24.05.18 00:32:15 ~ 00:32:35) 
hiçbir şey bilmediğime kanaat getirdim


  • mysql34  (24.05.18 04:02:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.