[]

[Mantik sorusu] Garanti kk Amerika'da ana kart olarak surekli kullanmak

Yakinda ABD'ye tasinacagiz(umarim geri donmemek uzere). ABD bankalarindan kredi karti almak yerine TR'de kullandigimiz Miles&Smiles Amex kredi kartimizi orada surekli olarak kullanmamiz (3-5 sene neyse) mantikli mi?

ABD'de yapacagimiz alisverislerden saglam mil kazanacagimiz icin mantikli gibi duruyor.

Diger taraftan ABD'de kredi skoru her sey demek oldugu icin ABD kredi kartimizin olmamasi ev/araba kredisinde problem cikarabilir diye dusunuyorum, o yuzden mantiksiz geliyor.

 
Kartın borcunu nasıl ödeyeceksin? Türkiye'ye para gönderim maliyetini de işin içine katman gerek.

Kredi skoru sadece kredi kartı ile değil, aboneliklerle, banka hesaplarıyla vs ile de oluyor. Orada debit card ile harcama yaparsın, alışverişlerin bir kısmını da Garanti kartıyla halledersin.

Tek sıkıntı TR'de ödemeleri yapmak, bunu iyi düşün.
  • cakabo  (23.05.18 15:05:39) 
@cakabo, hocam soru kalabalik gozukmesin diye yazmamistim. Onun icin de USD'lerimizin tamamini ABD'ye goturmek yerine, salliyorum bi $10k Garanti hesabinda birakacagiz.

Zaten ufak tefek de olsa kredi karti borcu, kredi borcu falan var, bahaneyle onlari da odeyecegiz. ABD'de duzeni kurup para kazanmaya baslayinca o Garanti hesabini besleyecegiz. Sonucta donem donem ailelere de para yollamak gerekecek, o isi de halletmis olacagiz.
  • elon  (23.05.18 15:17:51) 
Ben aynısını 4 sene İspanya-Türkiye ekseninde yürüttüm.
Gerçi senede 2-3 kere geliyordum, gelirken de yanımda getiriyordum birikeni.
Garanti'de ödeme dönemi geldikçe ödüyordum, kalan sürede vadelide duruyordu.

Yapılır yani, kredi skoru konusunda yol gösterecek birinden olur aldıktan sonra ilerlemekte fayda var.
  • cakabo  (23.05.18 15:21:50) 
Ben Amerika'da değil başka ülkedeyim. Önceden en ucuz metodu kullanırdım, Şu an biraz da para yok da enpara kredi kartını kullanıyorum burada. Kredi kartında normalde kur daha yüksek olmasına rağmen.
İşlemi yapınca hemen ya da sonraki gün o günkü kurdan yansıyor. Tl değer kaybettiği için de acayip kar durumuna geçiyorum. Mesela dünkü işlem 540 Sek 285 Tl olarak yansımış ancak şu anki ederi 300.
Mesela 1 Mayısta yaptığım işlem 645 Sek 301 Tl olarak yansımış. Şu anki ederi 335 Tl.

Yani demem o ki kurlar böyle hızlı yükselirse kredi kartından harcamak avantajlı. Tabii bankanın vay haline...
  • senolll  (23.05.18 15:53:09) 
TR'deki ödemelerde sıkıntı yaşamamak için Miles&Smiles kartının döviz hesaplarını aktif hale getir mutlaka. Yani hesap kesildiğinde borç dolar olarak gelsin. Aksi halde alışveriş anındaki dövüz kurunun üzerinde bir borç çıkarıyor. Hele bir de TR'deki piyasalar kapalıysa (ki ABD ile ortak saat çok az olacak) hayvan gibi sokuyorlar.


  • himmet dayi  (23.05.18 16:49:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.