[]

Sevgilimden ayrıldım

Sizce ayrılmakta haklı mıyım?
(Kız polak, yer polonya)

9 aylık bir ilişkiydi.
İlişkinin 2.ayında eski sevgilisini stalklarken yakaladım. Tartıştık barıştık.
4.ay falandı. İnternetten tanıştığı biriyle mesajlaşıyordu. Mesaj içeriklerini bilmiyorum. 1 senedir ara ara mesajlaşıyorlarmış. Herif dünyanın öbür ucunda yaşıyor. Büyük tartışma oldu. Eğer bir daha aynısınu yaparsan beni sonsuza dek kaybedersin dedim. Ve tekrar bir araya geldik.

Ve 2 gün önce... instagramda takılırken bizim kızın türk bi herifi takip ettiğini gördüm. Ulan bizim kızın benden başka hangi türkle işi olur diye düşünüp yanıma çağırdım ve sordum. Kim bu gavat dedim. Yine mi aynı mesele gibi bir cevap verdi. Ne yani ilgimi çeken birini takip edemem mi dedi.
Herif ünlü değil bi şey değil ne bok yemeye takip ediyorsun. Ben de açık açık tanımadığın bir erkeği takip edemezsin dedim.

Ve bugün. 2 gündür konuşmuyorduk. Geldi özür diledi vs... 2 gün önceki herifle de mesajlaştığını itiraf etti. Ama genel şeyler hakkında konuşmuşmuşlarmış.
Yav dedim ki erkek tarafı bunu öyle anlamaz. Sen genel konuşursun o özele inmek ister. Ben konuşuyor muyum etrafımda bir ton polak kızı var. Hangi birine yüz veriyorum. Ciddi bir ilişki içindeysem hayatımın merkezinde sen varsındır. Ama senin gözlerin bende değil resmen dışarda. Bilmiyorum belki daha başka konuştukların da var. Ben sadece tesadüfen 2 sini biliyorum. Birincinib ardından bi daha olursa ayrılırım demiştim. Sen benim aşkımı hak etmiyorsun.. dedim ve ayrıldım.

Ağladı falan sonra. Ben de geldim buraya yazdım işte. Objektif bir çift göze ihtiyacım var.

 
Huylu huyundan vazgecmez. (Iyidir kotudur demiyorum). Orta yolda da bulusamamissiniz. E sen de kabul edemiyorsun bu durumlari. Malumun ilani olmus. Cok da seyapma bence


  • brkylmz  (23.05.18 04:25:43) 
kultur farkliligi kardes. direk uygunsuz bir mesajlasmasini yakalamamissin. stalk yapmadim hic diyen yalan soyluyordur. bunlar isiginda sana senden izin almadan erkek sinege bakmayacak kadin lazim o da avrupa'da yetismis ailesi avrupali biri olarak bulamazsin yani cok yabanci konsept. yani bize anlattigin kadar seyi yapip seni asla aldatmayacak insanlar da var, dediklerinin hic birini yapmayip seni aldatacak insanlar da var. icin rahat etmiyorsa boyle davranislarla uyumlu degilsiniz demektir sonucta. daha kulturune yakin biri lazim sana.


  • robokot  (23.05.18 04:30:16) 
Evet kültür farkı sanırım. Kıza sordum sence normal mi sevgilin varken tanımadığın heriflerle mesajlaşman?? Evet normal dedi.
E peki ben de instagramdan bulayım 3-5 polak kızı. Sonra konuşayım muhabbet edeyim hoşuna gider mi? Yok gitmez.
Böyle de bi çelişki.
  • hz emreyiz  (23.05.18 04:38:00) 
Ne bileyim senin kafanla yaşamak zor
Karşı cinsle asla konuşmaması mu lazım bir de böyle sıktıkça karşındaki insanı kendinden soğutuyorsun haberin olsun.

  • fasulyek  (23.05.18 04:51:44) 
@fasulyek ben hiçbir zaman erkeklerle konuşamaz demedim ki. “İnternetten tanıştığın instagramdan tanıştığın erkeklerle konuşamazsın” dedim. İkisi çok farklı şeyler.
Allah aşkına instagramdan tanımadığı bir erkekle mesajlaşan bir kız düşün. Belki kız masum masum yazıyor ama ben de bir erkek olarak kendi cinsimin nasıl hareket edip nasıl düşündüğünü çok iyi biliyorum. erkek tarafı işi ileri boyuta taşımak isteyecek. Belli.

  • hz emreyiz  (23.05.18 04:57:14) 
Tamam da kız masum masum yazıyorsa neden sorun olsun?
Adam kendinden kız kendin mesul
Eğer masumiyeti geçerse kız dur diyeceği yeri bilir. Senin buna karışman seni kıskanç kafasız sakıncalı bir konuma getiriyor.
Sana tavsiyem ilişkilerinde karşı tarafa bu kadar karışma.
Bir insan ne kadar çok konuşursa o kadar sözü kıymetsiz oluyor. Ahmetle konuşma dedin konuştu konuşmadı derken laçkalaşıyor mesele.
  • fasulyek  (23.05.18 05:15:13) 
Erkek tarafı işi başka boyuta getirmek istiyorsa kesinse kadın onunla konuşmaya devam ediyorsa. Kadın dediğin varlık o kadarda saf değil. Kıza mal muamelesi yapma.
Eminsen konuşma deme aldatılmayı da bekleme.

  • fasulyek  (23.05.18 05:22:15) 
Kızı bırakman iyi olmus hiç üzülme.


  • lata  (23.05.18 09:26:01) 
Kültür farklılığı değil mesele, aynısını erkek arkadaşım yaptı bizim kültürde de aynısı oluyor polak olması bir şeyi değiştirmez. Yol vermen iyi olmuş gözü aç partnerden hayır gelmez.


  • damla sakızlı dondurma  (23.05.18 09:55:59) 
Masum masum mesajlaşıyormuş diyenleri görünce kulaklarımdan gökkuşağı akacakmış gibi hissediyorum. Abi saf mısınız bu kadar? Kültür mültür fark etmez. Sevgiliniz instagramda "hoşuna giden" birine takip atmış muhabbet ediyorlar. Ne kadar masum ne güzel mi diyorsunuz? Kadınları saf ve masum sanıyorsanız bu kadar hayatınız boyunca parmağında oynatırlar sizi. Hiçbir kadın "çok sıkıldım şu çocuğu takip edeyim muhabbet ederiz" diye gidip birine ekşimez.


  • necron  (23.05.18 11:43:22) 
ohooo çok geç kalmışsın, kız daha iyinin peşinde seni sallayan yok.

hiiiiç üzülme.
  • buiret  (23.05.18 11:56:37) 
Yazılanları okumadım, belki benzerini yazan vardır. Bir insanla ilişkin de olsa onun hayatına bu denli müdahale edemezsin. Kız aptallmış ki buna izin vermiş. Ben daha ilk arızanda kapı dışarı etmiştim seni.


  • devilred  (23.05.18 13:20:52) 
evlenseniz ren geyiği çıkar aq:) (nette okumuşdum yazmazsam olmazdı )
en güzelini yapmışsın

  • john  (23.05.18 14:33:39) 
bu "aman aldatilirsin her adimini kontrol et" milletine hastayim ha.

esinizle, kiz arkadasinizla karsima gecip gozumun icine bakip "ben bu kadini kisitlamasam gidip instagramdan buldugu birine verir ama izin vermedigimden sık kontrol ettigimden yapamiyor, cok seviyorum onu" diyebilir misiniz? diyemezsiniz cunku cok absurt bir durumdasiniz. bu kadar mi kendinize guvensizsiniz lan? erkek sinekle konussa adam iki laf etse gidip ona tutulacagi ihtimalini surekli akliniza getirecek uykularinizi kaciracak kadar mi degersiz hissediyorsunuz kendinizi, esinizi, iliskinizi?

esiniz sevgiliniz milletle fingirdesiyorsa ayrilirsiniz biter. yanlis kadin secmisim dersiniz bir daha ayni hatayi yapmazsiniz.

kendinize duzgun bir kadin bulduysaniz (tabii bunun icin kendinizin duzgun olmasi gerekiyor) zaten yetiskin gibi herkesle konusabilir, cizgiyi aşan niyeti bozan olursa da kendi haddini bildirir, sorun olur da onu aşarsa da sizden yardim ister. ha guvenebileceginiz sizi cidden sevecek birini bulabilecek kadar adam olabiliyor musunuz o onemli bir yerde.

ha diyorsaniz ki benim sevgilim karim beni aldatamiyor cunku her hareketini izliyorum kontrol ediyorum yasak koyuyorum - beni terketmesini / aldatmasini engelleyen sey bu, bir de bunu boburlene boburlene soyluyorsaniz anlamiyorum yani. hani yapiyor olabilirisniz ama bir erkek (veya kadin, aynisi "bu kadin kim???" tribindeki kadinlar icin de gecerli) kendini o kadar degersiz ve degistirilebilir gormeye utanmali. ama utanmiyor bir de gurur duyuyor? ilginc bir kafa ya.
  • robokot  (23.05.18 14:34:18 ~ 14:45:11) 
Bu tarz kıskançlık durumlarında ben, kıskanç olan tarafın asıl kendine güvenmediğini düşünüyorum. İlk sevgilim de bu türden bir insandı. Benim tecrübesizliğime geldi, dediğini bir süre yaptım. Bana daha önce ilgisi olduğunu bildiği erkek arkadaşlarımı MSN listemden sildiriyordu, şifrelerimi istiyordu filan. Bir süre sonra isyan ettim, "ben şifrelerimi değiştiriyorum, sen de seninkileri değiştir, bilmek istemiyorum, sildiğim arkadaşlarımı da ekliyorum" dedim, dediğimi de yaptım. O zamanların popüler bir müzik sitesi vardı, bu tavrımın ardından oradan tanımadığı milyonlarca kızı eklediğini gördüm, benimse aklıma birilerini eklemek bile gelmemişti. O zaman anladım, benim de kendi gibi olmamı beklediği için yapıyordu tüm o müdahaleyi. Uzun zamandır soğumuş durumdaydım zaten kendisinden, bu da son damla oldu, bitirdim ilişkiyi. Annesi "başkasını bulmuştur da ondan ayrılmıştır" demiş hatta arkamdan, çünkü oğlu prens, çünkü başkasını bulmayan insan onun oğlunu istemiyor olamaz.

Sevgilinizi hayatın her alanında kontrol edemezsiniz. Buna hem hakkınız yok hem de aşırı derecede yorucu olur, bir süre sonra tükenirsiniz. Aldatacak insan her şekilde aldatır zaten, ruhunuz duymaz. Ha sevgilinizden öyle bir izlenim mi aldınız, ayrılmak gibi bir seçeneğiniz her zaman var. Onun yerine güveneceğiniz bir insanı tercih edebilirsiniz.
  • devilred  (23.05.18 18:55:59) 
73 milletten 30 bin gadınla birlikte oldum. Kültür farklılığı değil. Kız senden tatmin olmuyor. Sana hayran değil. Seninle gelecek düşünmüyor. Veya genel olarak gelecek düşünme yaşında değil. Böyle kadınlara, benim sıram alt tarafı, takılmaya devam edeyim, yatayım kalkayım, karakteri yerinde bir kadın bulunca da tekmeyi basayım diye bak.

(bkz: hipergami)
  • twelfth  (23.05.18 20:41:43 ~ 20:46:05) 
iyi yapmissin. kultur farkliligi olsa da sevgi ve seven insan nasil olur hepimiz biliyoruz heralde. sen kendi yoluna bak bosver.


  • bugun hava gunluk gureslik  (23.05.18 22:44:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.