[]

Klima modeli seçtirin (Mitsubishi)

merhabalar

50 metrekare civarı bir salon için klima bakıyorum. cephesi boydan boya cam ve gündüz bayağı güneş alıyor.

keşife gelen ustalar 21'lik (btu) de alabileceğimi ama 24'lüğün ancak yeteceğini söyledi.

linkteki modelin 21'liğinin nominal ve max btu değerleri 21bin ve 30bin. bundan dolayı bu yeter gibi geliyor, lakin tecrübem olmadığından emin olamıyorum.
(ötekinin değerleri ise 24bin ve 33bin)

benzer bi durum yaşamış var mıdır?
serin günler dilerim :)

klima.mitsubishielectric.com.tr

klima.mitsubishielectric.com.tr

 
Adana Antalya gibi aşırı sıcak bir memlekette değilsen 50 m2 için 20.000 btu yetiyor. Marmara için BTU çarpanı 400 ortalama, kaldı ki sıcak bölgede olsan da 450 çarpan ile 22.500 yapar.

Sonra bir tık düşük BTU aldın diye dünyanın sonu değil, sadece ortamın ısısını ayarlamanın süresi azıcık uzar. BTU zaten saatte verdiği ısı miktarı ile ilgili.

Atıyorum 21000 BTU klima senin salonu 30 dakikada istenilen ısıya getirecekse 24000 BTU 25 dakikada getirecek mesela.

Yani salonda istediğin ısıya eninde sonunda ulaşacaksın, ki ben yavaş yavaş ve fırtınalar estirmeden çalışan klima taraftarıyım. Büyük klima hızlı ve güçlü üflüyor ve yakınındaki insana rahatsızlık veriyor.
  • John Bloor  (23.05.18 10:09:57) 
Kesife gelen ustalara guvenme. Klimacilar hep 24binlik iteleme pesinde. Sonra 24 binligi calistirinca rahatsiz edecek. 18binlik bile yeter.


  • nhtzmc  (23.05.18 12:39:14) 
Fazla gelse daha yavaş güçte çalıştırıp çözemez miyim? Ama az gelse çözümü olmaz. Yanlış mıyım?


  • karabasun  (23.05.18 14:56:45) 
valla bende 18bin btu luk mitsubishi heavy var, tüm gün güneş alan 50-60 m2 lik salonda kullanıyorum, diğer odaları bile soğutuyor. (2011 yılında alındı, eco modda çalışıyor, bir ay tam çalışmada faturaya ekstra 30-45 tl geliyor)


  • ravenudon  (23.05.18 17:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.