[]

Para işleri/Yatırım mevzusu

Merhaba arkadaşlar,

Doların durmaksızın yükselişi ve "Dolar 7,8 TL lere kadar çıkacak." teorilerini de baz alarak dolara yatırım yapsam mı diye düşünüyorum. Ailem de dolara güvenmemek gerektiğini, yatırım yapmak istiyorsam bankada mevduat hesabı açtırarak az da olsa garantili bir kazanç elde etmemi istiyorlar. Ama bu mevduata yatırınca neredeyse hiçbir şey kazanılmıyo ki. Kenarda üç beş kuruşum olsun istiyorum.

Diğer yandan asgari ücret alıyorum, işim garanti değil,yeni girdim. Ailem benden para istemiyor, verdiğimi bile almıyor, birikim yapmamı söylüyorlar. Para harcayan biri değilim, ayda yılda bir alışveriş yaparım o da ihtiyacım olduğunda. Onun dışında en çok para gömdüğüm yer Steam. O da çok beğendiğim bir oyun iyi indirime girerse.

Bir de muhtemelen yeni eve taşınma durumu var. Taşınırsak bayağı para lazım, benim de yardım etmem şart. Bir sürü eşya alınacak. Ne yapmam gerektiğini bilemedim. Yatırım işine girersem sizce neyi tercih etmeliyim? Doların düşme ihtimali var mı? Malum kişi gitse düşer mi? Bir de şu an 3000 TL'ye yakın param var dolara gömsem mi?

 
burda hep aynı şey söylendi defalarca. birikimini 3e böl. dolar, euro ve altın olarak paylaştır. pişman olmayacaksın. yastık altında değil bankada tut. tavsiyem ufak bi miktar da olsa kar payı verilen vadeli hesaplar. yatırım tavsiyesi değildir.


  • dedim ben sana  (22.05.18 22:38:30 ~ 23.05.18 17:09:59) 
doların 3,5'ten 7'e çıkması bir işletmecinin 100.000dolar olan borcunun bir anda 350.000TL'den 700.000TL'ye çıkması demektir. bu da işletmenin toprak altına gömülmesi demektir. devletin bile al-sat durumlarında dolar kullandığını düşünürsen doların 7'ye gelemeyeceğini kavrayabilmek gerekir. belki 8-9 yılda gelir ama 3 ayda gelmez.


  • dedim dedim de kime dedim  (22.05.18 22:43:14) 
Şuan devalüasyona doğru gidiyoruz ve TL’den kaç. Ancak normal bi zamanda ben olsam yüzde 40 hisse senedi yüzde 30 usd bazlı yabancı hisse senedi yüzde 30 da hedge amaçlı altın alırdım.


  • Mcfly  (22.05.18 22:47:56) 
Gözünü kapat altin al..


  • lata  (22.05.18 22:52:27) 
  • alkolik imam  (23.05.18 00:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.