[]

kan aldırma sürecinde hastalık kapma korkusu

Hastaneye gitsem, kan tahlili istenmesi %100 gibi bir şey. Özel hastane için param yok, devlet hastanelerinde de hijyen konusunda çok fazla olumsuz şeyler duymuşluğum var. Ne yapayım bilemedim, hastalık kapma riski çok mu?




 
çalışanlar senden önce kendilerini de düşünmek zorunda. her seferde yeni iğne ve/veya şırınga kullanıyorlar.


  • sutlu nescafe  (22.05.18 21:57:12) 
bu aralar ben de çok kan veriyorum tahlil için, aynı korku bende de var valla. ya hata yaparsa unutursa falan diye. benden önce kan aldığı tiplere bakıyorum hastalık var mıdır bunda diye : ) kaygı bozukluğu var bende bu konuda. hiç tedbir alma şansımız da yok :(


  • tukenmez adam  (22.05.18 21:58:49) 
kan aldirma surecinde hastalik kapma riski falan yok, toplu tasimadaki riskinizden daha az.

siringalar, kullanilan tupler vs size ozel. normal sartlarda hemsireler ne kaninizla ne yaranizla temas ediyor. sizden onceki hasta AIDS hastasi bile olsa ozel bir sey yapilmasina gerek yok, hastaligin size bulasacagi bir mekanizma yok cunku.
  • robokot  (22.05.18 22:01:14) 
@robokot, ya yeni şırınga açmayı unutursa vs. diye de tedirgin oluyorum.


  • me23  (22.05.18 22:02:45) 
@me23 şırıngayı gözünün önünde açıyor zaten. Hem unutulacak bir mekanizma değil o direkt kullan at. Bu kadar ince düşünürsen hayatını çok zorlaştırırsın. Gereksiz tedirginlikler.


  • six packsiz  (22.05.18 22:16:48) 
Hep söylediğim gibi asıl özel hastaneye güvenme. Üniversite hastanesine güvenmeyip özelde endoskopiden hepatit kapan oldu. Orada çalışan yardımcı personel çoğunlukla KPSS'yi kazanıp devlete giremeyen, ders başarıları pek parlak olmayanlar.

Ayrıca hastanede kan alınırken şırınga kullanılmayalı bir 10 sene rahat oluyor. İğneler gözünün önünde açılıyor zaten her türlü. Gözüne de mi güvenmiyorsun?
  • Lim5  (22.05.18 22:19:04) 
@Lim5, "Gözüne de mi güvenmiyorsun?" demişsin. Gözüme niye güvenmeyeyim, gözümün önünde açarsa mesele yok. O kadar uzun zaman oldu ki kan aldırmayalı açıkçası gözümün önünde mi açar, yoksa az ötede mi açar bilmiyorum. Şimdi elinde açtığı iğneyle gelse yeni mi açtınız diye de soramam vs. gibi endişelerle bu soruyu açtım.


  • me23  (22.05.18 22:23:33) 
Kan alma birimlerinde ekipmanlar genelde hastanın oturduğu yerin hemen yanında olur. Yeni şırınga ve iğneleri paketler halinde görüyorsunuz zaten. Sizden önce kullanılanlar ise doğrudan çöpe gidiyor. Yenilerini de açarken görebileceğiniz bir noktada açıyorlar. Farklı bir duruma rastlarsanız korkunuzu belirtmenizde hiçbir sıkıntı yok. Göremiyorsanız rica edersiniz, gösterirler.


  • desdenova34  (22.05.18 22:44:57) 
Gözünün önünde açar. İletişime geçmekten korkmayın. Bir ucu vacutainer'e takmıştır o zaten, diğer ucu koluna yaklaşırken açar. İğne ucu çıplak çıplak ortalıkta gezmez. Senden çıkan iğnenin de kapağı kapatılmaz, çöpe gider. Dolayısıyla kapağı varsa yenidir. Bantı da gözünün önünde kopartsın istersen "Kusura bakmayın ben biraz korkuyorum. Gözümün önünde açar mısınız?" dersin. İnternete yaz vacutainer diye neyle karşılaşacağını görürsün. Şeffaf plastik tüp atılmıyor, kanla temas etmiyor. Onu sıfır verecekler gibi bir beklentin olmasın.


  • Lim5  (22.05.18 22:46:10) 
dostum seni kesinlikle kınamıyorum, seni çok iyi de anlıyorum. hemşireye yanaşıp durumunu anlatıp ricacı olabilirsin.


  • ya ben lan neyse  (22.05.18 22:47:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.