[]

Motosiklet kullanmaya 250cc ile başlanır mı?

İstanbul trafiğinden sıkılıp motosikleti kafama taktım. Tabii geçenlerde 10 dakikada scotty ile eve gelmemin de bunda faydası var.
Bir süre araştırmamın sonucu olarak Yamaha r25 ve honda cbr250 arasında kaldım ama 10/7 oranında R25 daha ağır basıyor.

Bunun haricinde daha önce bisiklet harici 2 teker araç kullanmadım ve motosiklet ehliyetim yok. Bu yüzden çoğu kişi tehlikeli olduğu için beni caydırmaya çalışıyor. Ayrıca başlayacaksan düşük cc'li motorlar ile başla bu motoru devirirsen yüksek değer kaybı olur v.s. diyenler de var.

Sizce 250cc yeni başlayan birisi için gerçekten sıkıntı çıkarır mı?
Eğer öyleyse kuba motorun 50cc ehliyetsiz kullanılan motorunu alıp bir süre kullanmalı mıyım?


Bir de R25 ve CBR250 arasında bilgisi olan varsa tavsiye verebilir mi?

 
Başlanmasına başlanır ama tavsiye edilmez. Bi takım refleksler konusunda mahirleşmemişseniz, özellikle bahsettiğiniz modellerde tehlikeli sıkıntılar yaşayabilirsiniz.


  • joker hakki  (22.05.18 16:57:18) 
Illa 250cc olacak ise 2.el maxiscooter ile baslaman daha iyi. Butcen ne kadar.

Ayrica tecrubesiz oldugunu da goz onune alirsak o motor buyuk olasilikla yan yatacak yani duseceksin. Sifir alipta zarara ugratma kendini.

Honda surus egitmlerine katilip tecrube edinebilirsin.
  • kaiserr76  (22.05.18 16:59:51) 
250 cc tamam da gidip racingden başlıyorsun, r25 falan 190 yapıyor.

iki gün takılınca cesaret gelir insana motorda, sanırsın ki herşeyi öğrendim, tüm ihtimallere hazırlıklı ve her duruma hakimim.

işte o anda gaza gelip böyle 150-200 yaparsan , başına bir iş gelmesi çok olası.

bu iş biraz yapıyla alakalı, sakin soğukkanlıysan, kendi gelişimini gözlemleyebiliyorsan olur, apaçi ruhluysan ben de tavsiye etmem.

bir de racingler bana çok rahatsız geliyor, yani şekil olarak güzel gözükebilir ama rahatlık konusunda berbatlar.
  • Photographer  (22.05.18 17:03:02 ~ 17:03:42) 
250cc zaten baslangic olarak tavsiye edilen guc. 50cc ile Istanbul trafigi tehlikeli olur. yazlik yerde denize gitmek icin alinabilir ama.

ama model seciminizi gozden gecirin derim. racing tavsiye etmem. zevk meselesi olsa da oyle bir motorla baslamak sizi hem yorar hem de tehlikeli.
  • jimicik  (22.05.18 17:11:04) 
cc olarak problem değil, 50 cc ile de başlanır 650 cc ile de. Ama tarz olarak daha sakin ve iyi huylu motor olması lazım.

Bahsettiğin modeller acemi biri için fazla hırçın gelir, başlangıç için olmaz. Zaten kesin düşecek ve düşüreceksin, grenajlı motor bir sürü masraf çıkarır.

Bu yüzden 2. el bir commuter alıp iyice motora ve trafiğe alış, eğitim ve ehliyet al tabi ki. Bol bol teorik oku, trafiği okumayı öğren.

Seni kimse görmeyecek trafikte unutma, ona göre defansif sürmeyi öğren.
  • John Bloor  (22.05.18 17:54:39) 
50 CC ile motora başladım halen de onu kullanıyorum. Bir kez sağlam düştüm, iki kez de düşme tehlikesi geçirdim.
Yaklaşık 4000 km motor tecrübem oldu ona rağmen halen viraja girerken filan hata yapıyorum.
Motor düşük CC olduğu için tolere ediyor fakat trafik nispeten sakin bir şehirde yaşamama rağmen tehlikeli.
Eğitim almadan, düşük cc ile tecrübelenmeden tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
  • yasasin yemek yemek  (22.05.18 19:38:49) 
r25 ile başlanmaz bence, çok gidip az duruyo. illa ikisinden birini alacam diyosan cbr 250'yi tercih et.

yeni başlayacaksın o motor illa düşecek kalkacak, dolayısıyla düşürünce acımayacağın bi alet al derim ben, cbf 150 olabilir ne bilim pulsar 200 olabilir, koruma demiri bok püsürlü bi inazuma bile olabilir.

ha bi de ilk motorunu sıfır alma düşüp kalkma mevzundan ötürü yine.
  • yuto  (22.05.18 20:09:00 ~ 20:09:33) 
Cevap: 250 cc ile başlanır.

Başlamalı mısın? Hayır.

Neden?

O güzelim motosiklete alışana kadar defalarca durduğu yerde düşüreceksin, sürteceksin, dönerken yavaş hızda devrileceksin, parçaları çok pahalı. Canın yanar, üzülürsün. Kazasını belasını hiç karıştırmadım bile bak.

2. el, ortadan ikiye ayrılsa üzülmeyeceğin ama kaliteli eski bir scooter alıyorsun, vura kıra acemiliğini atıyorsun. 10.000 km yap, ondan sonra 250 cc'ye terfi edersin.
  • yirmisantim  (22.05.18 20:57:03) 
Biriniz de gaz verin bee :d


  • six packsiz  (23.05.18 09:33:21) 
Gaz versek ne olacak? Can kaybı, sakatlanma yaralanma olmasa bile maddi zararın olacak. Çok mu iyi? Barkın Bayoğlu bile motosiklet kazasında öldü bu ülkede. Kim olduğunu biliyor musun? Basit mi zannediyorsun bu olayları?


  • yirmisantim  (25.05.18 19:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.