[]

Bana bi İtalya planı yapsak ya

Daha önce Bologna, Floransa ve Roma'yı gezdim. Şimdi yine Bologna gidiş, Roma dönüş uçak biletlerim var ama bu iki şehri tekrar gezmek yerine başka yerler görmek istiyorum. Sadece son gece Roma'da kalabilirim belki.

Aslında özellikle gitmek istediğim yerler var ama sadece 4 gece kalacağım için işin içinden çıkamıyorum. Napoli ve Puglia'yı görmeyi çok istiyordum mesela ama Venedik'i göresim de var. Bir de asıl daha güney tarafları çok merak ediyorum hatta Güney İtalya'yı uzun uzun gezmek istiyorum ama hem sadece 4 günüm var hem de euro'nun hali malum olduğu için güney'e inemem sanırım bu seferlik.

Şimdi İtalya'yı iyice gezenlerden, bilenlerden tavsiye istiyorum. Ben nerelere gitsem de şu 4 günü en güzel şekilde değerlendirsem?

 
ucuz uçak biletinin adresi bolonya'ya bir kez daha selam olsun! ucuz diye oraya gidiyorsun, sonra planın bir noktası orası oluyor, böyle kararsızlığa düşüyorsun :(

napoli ve güney kısmını geç, 4 gün için o kadar yol teptiğine ve ulaşım giderlerine değmez, başka zaman gidersin komple güneyi gezersin.

bolonya roma arasında 4 gün ayırmaya değer bir tek floransa var bence, oraya da gitmişsin. gerçi hakkını vermedin muhtemelen ama illa başka yer olsun diyorsan başka da biyer yok. verona venedik yapabilirsin ama oradan bi daha roma'ya inmek de dert. cenova-portofino-cinque terre ya da san gimignano-siena daha yakın ama oralar da çok basit mi gelir sana bilemiyorum.

bence roma ya da floransa'yı hakkıyla gezmediysen (bence ikisi de en az 1 haftalık şehirler) oraları hatim edebilirsin. ben ikisinde de 1 haftadan fazla kaldım ama bi daha yapıcam bu eylül'de.(benim biletler de bolonya-roma)
  • Bruce  (22.05.18 16:34:19 ~ 16:36:41) 
floransa'dan bir gün cinque terre'ye, bir gün de san gimignano'ya gidebilirsiniz. ikisi de harika yerler. cinque terre'ye la spezia'dan aktarma yaparak trenle ulaşım rahat ama san gimignano'ya otobüsle gidiliyor. san gimignano fotoğraflarda göründüğünden çok çok daha güzel bir yer. o kasabanın sokaklarında yürümek bambaşka bir his.


  • dento  (22.05.18 16:51:40) 
venedik çok kalabalık oluyor ve uzun uzun gezilmezse zaman kaybı. araba kiralayıp siena napoli amalfi yapılıp geri dönülebilinir.


  • mikahakkinen  (22.05.18 16:53:23) 
Verona'yı ve Lago Garda'yı (Sirmione, Limone gibi kasabalardan bahsediyorum) görmeden ölmeyin.


  • luin 41  (22.05.18 17:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.