[]

Grafik kartım çalışmıyor mu?

Merhaba,

Geçen hafta Gta 5 yükledim oynamaya başladım. Normal gibiydi her şey sonra bir gün iki defa mavi ekran hatası aldım. Durdurma Kodu: Video Schedular_Internal Error diyordu.

Neyse sonra hem windows güncellemesi vardı onu yükledim, biraz büyük güncellemeydi sanırım baya şey değişti, bir de ekran kartını güncelledim. Sonraki oynayışlarımda hep böyle takılıyor gibiydi oyun, görüntü ayarlarını düşürdüm ama çok dandik oldu. Yine yükselttim ama şu an görüntü felaket kasıyor, güç planlarını en yüksek performans falan yapmış olsam da.

sistem takibini açtım oyun oynarken GPU %0 hiç kıpırdamıyor. Ne olmuştur nasıl çözerim ben bunu?

msi gs63vr 7rf
ram 16 gb
i7 7700hq 2.80 ghz
gtx 1060 6gb

şimdi sistem bilgisi'ne bakarken gördüm sorunlu aygıtlar kısmında ekran kartı var, hata kodu 43 diyor.
Ekran kartı mı bozulmuş? benim yapabileceğim bir şey var mı?

Teşekkürler

 
biraz basit olacak ama, uygulamalar için hangi ekran kartını kullanması gerektiğini seçebileceğiniz bir arayüz vardı ekran kartının yazılımında, basit şeylerde entegre grafik çipseti, güçlü grafik gerektirenlerde de harici ekran kartını seçebileceğiniz yerden bahsediyorum.
bilgisayar, oyunu işlemciye entegre çiple oynatmaya çalışıyor olmasın?

  • gkhncnzdgn  (22.05.18 15:56:29) 
onu da düşündüm ancak şimdi yeni şeyler fark ettim ki geçenki ekran kartı sürücüsü yüklenmemiş görünüyor nvidia geforce experience uygulamasında tekrar tekrar yükledim yeniden başlattım hala güncelleme görünüyor. websitesinden indirdim hata verdi windowsun bu sürümüyle uyumlu değil diye. :/ zannedersem windowsun güncellemesi bok etti ve ekran kartı sürücüsü uyumlu değil :(


  • senolll  (22.05.18 15:58:38) 
Win orjinal mi
Genelde win karışmaz ekran karti driver ina
Ddu ile driverlari sil restart at tekrar kur
  • kingcyrax  (22.05.18 16:00:16) 
@king

win orijinal
yok olmuyor o ddu ile de. kaldır dedim sürücüyü, yeniden başlattı bilgisayarı. nvidia sitesinden güncel sürücüyü indirdim gene aynı hatayı veriyor.

s2.eksiup.com
  • senolll  (22.05.18 16:43:08 ~ 16:43:19) 
Hocam kasayi ac baska pci port una tak


  • kingcyrax  (22.05.18 17:33:58) 
@king, laptop ve kasayı açamıyorum garantiden ötürü. bir şekilde en yeni ve önceki sürücüyü yükledim ama yine de aygıt yöneticisinde Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43) yazıyor :/

support.microsoft.com

bu sayfadakiler de işe yaramadı maalesef, çalışmıyor ekran kartı
  • senolll  (22.05.18 17:44:14) 
hocam garantiye goturun
ama donanımsal bir sıkıntı var

  • kingcyrax  (22.05.18 23:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.