[]

NBA World Champions

Merhaba,

NBAde bir takim sampiyon olunca neden "NBA World Champion" ifadesi kullaniliyor ?

Yani,ne bileyim eskilerden gelen bir sey olarak olarak bunlar butun dunyayi aslinda ABD olarak gormekten mi, yoksa ne bileyim en yuksek seviye olarak kendilerini gormelerinden mi ?

Yoksa ben mi yanlis okuyorum da aslinda orda NBA Dunyasi anlaminda mi "NBA World Champions"?

Bir hikayesi var mi bu isin ?

Cunku, "National" Basketball Assocation deyip sonra da "World" Champions demek hafiften oksimoron.

 
beyzbolda da aynı şey var. dünyaya “bu işin kralı biziz” diyorlar gibi görünse de aslında abd izleyicilerine marketing amacıyla abartılı ve güçlü bir sözcük kullanılıyor.


  • cedex  (22.05.18 13:32:32) 
Kalanı s*klemiyoruz diyorlar ki haklılar da, NBA şampiyonu gerçekten dünya şampiyonu bir nevi, daha iyisi yok.


  • i was made for you  (22.05.18 13:35:18) 
Öyle kabul ediyolar. Onlar en iyisi. En iyisi dünyanın da en iyisi. Öyle diyolar. Ki öyle de.


  • brad pitt  (22.05.18 13:35:21) 
super bowl'da world championship olarak geçiyor.


  • neverlose  (22.05.18 15:27:51) 
sektörün doğası ve paranın aritmetiği gereği... nba harici en büyük bütçeli takım CSKA, 45 milyon dolar. sonraki en büyük takımlar 30 milyon ve aşağısı. 10 milyonun üzeri bütçeli takım sayısı 2 elin parmakları kadar anca var.

versus:

NBA'de şu an salary cap (maaş bütçe sınırı) 100 milyon dolar ve çoğu takım vergisini de ödeyerek 120 milyona kadar dayıyor bunu. nba süper yıldızları yıllık 30-35 milyon kazanıyor.

bunlar sadece "maaş" bazlı bütçelerdi. gelirler dersen nba takımları için 100 milyondan başlıyor 300'e kadar yolu var. avrupa'da 10 milyonun üstünde gelir nadir. "satın alma değeri" dersen takımlar 1-3 milyar dolar arası el değiştiriyor. avrupa'da sürekli zarar gösteren büyük bir takıma kimse para vermez sadece reklam satın almış olur.

yani özetle: avrupa'nın en büyük 5 takımının parasal toplamı ancak 1 ortalama nba takımı ediyor. o takımın berisinde 29 tane daha takım var. eh bu da doğal olarak oyuncu ve organizasyon kalitesini belirliyor ve oldukça endüstriyel olan bu sporda nba'i "world champs" yapıyor.
  • 507  (22.05.18 17:50:37 ~ 17:56:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.