[]

İmplant dişin yerinden çıkması

Annemin yaklaşık 3 ay önce taktırdığı İmplant diş yerinden çıktı. Gece olduğu için öncelikle acile gittik oradaki hekim yerine takmaya çalıştı ancak daha sonra bu işlemi implantı yapan dişçinin yapmasının daha doğru olduğunu düşünerek uyuşturucu sprey sıkarak eve gönderdi. implant vidasında bir kırık olduğunu düşünmüyorum, yalnızca gevşemiş gibi duruyor. gevşemesi halinde uyuşmazlık nedeniyle yeniden implant yaptırılması mı gerekiyor yoksa basit bir işlemle aynı diş tekrar mı takılıyor?
implantın çıkmasında diş hekiminin hatası var mıdır? şimdiden teşekkürler



 
Büyük ihtimalle tekrardan takılacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca implantın çıkmasında hekimin hatası olabilir, ayrıca annenizde başka bir sorun olabilir misal kemik erimesi gibi. Ben kendi annemde yaşadım oradan biliyorum. Onunda hemen hemen böyle bir durumu olmuştu, çakılan implantlar sağlam durmadı çünkü kemik erimesi varmış. Bu kemik erimesi çok büyük bir sıkıntı, komple çene bölgesinde bulunan kemikler eridiği için implantı çakacak yer olmuyor yani altyapı olmuyor gibi. Acilen iyi bir diş hekimine gözükmesi gerek hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum fakat biraz araştırma bulabilirsiniz. Umarım tahmin ettiğim gibi değildir, basit bir sorundur. Basitse zaten büyük ihtimalle tekrardan yapılır düzenli bir şekilde.


  • goodenuff  (22.05.18 03:44:02) 
Eşiminkisi düşmekten bir hal olmuştu, 2 defa yeniden yapıp 3. de doğru düzgün yapabilmişlerdi. Dişin konumu ve şekli, damağın şekli gibi sebepler yada hekim hatası olabilir. Dişçinize tekrar gitmenizde fayda var.


  • vampir akrep  (22.05.18 08:07:35) 
implant diş çıkabiliyor, babamında çıkmıştı gidip gösterdiğinde doktoru hayallah yanlış yapıştırıcı sürmüşüm demişti. geçici yapıştırıcı sürdüğü için çıkmış belki öyle bir şeydir? kemiğe saplı çivi olan yer mi çıktı o kısmı pek anlamadım? sadece çıkan diş ise muhtemelen yapıştırıcı kaynaklıdır.


  • eja  (22.05.18 16:39:15 ~ 16:40:51) 
cevaplar için teşekkürler. diş hekimi çıkan implanta baktı. @eja çivi olan yer ile implant diş bağlantısında bir sorun yok . vidalı implant diş yerinden çıkmış. ancak diş hekimi vidanın kırılmış olabileceğini, bu yüzden iki gün çözülmesini beklememiz gerektiğini söyledi. açıkçası ilk kez başımıza geldiği için biraz tedirgin olduk çünkü yaptırmak için beş ay içinde yaklaşık 6 kez il dışındaki diş hastanesine gittik. tüm sürecin yeniden başlaması fikri bile kötü bizim için. ayrıca başka sağlık sorunlarına yol açar mı bunu da bilemiyoruz. dişçi çok detaylı bir açıklama yapmadı.


  • neuroeconomist  (22.05.18 17:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.