[]

türk dizileri yurtdışında popülermiş baya?

avrupa'dan amerika'ya ordan araplara kadar bir türk dizileri furyası var galiba ben öyle anlıyorum, siz ne düşünüyorsunuz?

hani yurtdışında türküm deyince "galatasarayyy :))" gibi bi tepki olurdu ya, artık "asgi menmu" "hürrem" filan gibi tepkiler görmeye başladım, internet aleminde.

hiç dizi izlemediğim için biraz da yabancıyım ama gerçekten alakasız dizilerin karakterlerinin bile youtube'da yabancı dillerde milyonlarca izlenmiş videoları var, hayranları var.

 
Ben de öyle olduğunu yeni öğrendim aslında. Dizilerin instagram sayfalarında yorumlara bakarsan eğer farklı milletlerden bir sürü izleyici olduğunu görebilirsin. Güney amerikadan falan izleyenler var çok garip.


  • sapere aude  (22.05.18 01:54:47) 
Türkler dizi işinde iyiler. Hem çok eski yıllardan gelen bir tecrübe var hem de günümüzdeki oyuncu potansiyeli çok iyi. Daş gibi kadınlar/adamlar oynuyor dizilerde. Çoğunun eğitimi var. Dizilerin önemli bir kısmının Türk edebiyatında ya da gerçek hayatta bir karşılığı var. Böyle olunca izlenebiliyor.


  • dissendium  (22.05.18 01:55:30 ~ 01:56:31) 
normalde guney amerika'da, balkanlarda, ve arap ulkelerinde cok tutmuslardi ama gecenlerde bir ingiliz'in netflix'de buldugu dirilis: ertugrul'a olan bagimliligini anlattigi bir yazidan sonra, her yerde tuttuklari kanaatine vardim.

inews.co.uk
  • common of demons  (22.05.18 01:58:45) 
O kadar yil ABD'de yasadim, bir Amerikali da bana Turk dizisinden soz etmedi. Amerika derken Guney Amerika demek istedin sanirim yoksa Latinler disinda satamaz o diziler.


  • Traveller  (22.05.18 02:26:20) 
balkanlar, rusya tarafi, guney amerika, orta dogu... senden benden iyi biliyorlar.


  • brkylmz  (22.05.18 02:57:54) 
Pwk tv izlemem ve diğer dizilerin akıbetini bilmiyorum ama sanırım Erkan Petekkaya nın oynadığı bir dizi de İsveç kanallarında vardı bir ara, görece popülerdi de sanırım.


  • senolll  (22.05.18 03:25:55) 
Ben yurtdisina kongreye gitmistim, insanlarla tanistikca hep dizileri sordular. Cok sasirmistim. Baya da turkce ogrenmisler. Yanimda Tovbe tovbe, allah allah diyip durdular. Hangi diziyi izledilerse artik..

Sirplar, macarlar, pers, paki, brezilyali, yunan, tunuslu.
Binbir gecenin cok eski oldugunu soyledigimde brezilyali sasirmisti. Sirplar da neden hic ibadet etmek gibi seyler yok dizilerde diye sormustu.

Ama bir yandan da hayatimizi dizilerdeki gibi saniyorlar galiba cunku ben evlenmeyi dusunmuyorum demistim. Ailen mi istemiyor falan gibi tuhaf tuhaf sorular sordular.

Bizim diziler kolay bu yuzden de tuttugunu dusunuyorum. yabanci dizi izlerken dikkatle izliyorum ama bizim dizileri baska is yaparken izlersin.
  • durgunfoton  (22.05.18 03:35:04) 
Bana da dogudaki illeri nasil gezebileceklerini sormuslardi. Sila dizisiydi galiba mardin i merak ediyorlardi..


  • wishmaythşngs  (22.05.18 03:44:39) 
özellikle balkanlarda sıklıkla izleniyorlar, arap ülkeleri zaten öyle. daha çok yaşlılar bayılıyor fakat gençler arasında da yaygın. hiç izlemeyenden bile "babaannem çok seviyor sizin dizileri ya hehehe"yi duyarsınız, bizdeki eski brezilya pembe dizileri gibi denebilir.
karşılaştığım avrupalılar genellikle aşk dizilerinden bahsederken fas'a gittiğimizde herkes memati abdülhey zaza diye karşılamıştı bizi her yerde.

  • tejeve  (22.05.18 04:02:26) 
litvanya'da erasmus yaparken avm de açık olan tvlerde medcezir yayınlanıyordu. yurtta ise litvan gençler devamlı medcezir ile ilgili bana soru soruyorlardı. izlemediğimi söylediğimde şaşırmışlardı. aynı şekilde muhteşem yüzyıl'da çok seviliyordu litvanya'da. sülümanlar hürremler havada uçuşuyordu.


  • amour fou  (22.05.18 04:16:57) 
img2.cdn.netgazete.com

Ayrıca dizi ihracatı ile ciddi bir gelir elde ettiğimiz doğrudur.
  • John Bloor  (22.05.18 09:26:44) 
bundan yaklaşık 5 sene İtalya'da öğrenciyim, international ortamlarda takılıyoruz hep. Kaldığımız yurtta arap kökenli adamlar var Lübnan, Mısır bilmemne adamlara ilk tanışmamızda Türküm demiştim, yemekhane sırasında, kütüphanede bilmem nerde rasladıklarında Kurtlar vadisi aşağı kurtlar vadisi yukarı. Ben de bi bölüm bile izlememiş adamım, pot kırmıyım diye kastıkça kasıyorum, iyi karakterleri biliyoruz medyadan Polat molat, adamlara Kurtlar vadisi izlemedim desem hayal kırıklığından herhalde bi daha yüzüme bakmayıp, selam vermezlerdi:) Bi de Hürrem olayı var ki, ayrı bir tez konusu, Meryem Uzerli manyakları vardı, adamlardan Türk kızı güzellemesi dinleyip duruyoruz


  • freedonia  (22.05.18 10:39:21 ~ 10:40:26) 
Peru'daki "Fatmagül'ün Suçu Ne" furyasını öğrendiğimden beri şaşırmıyorum. Aşkı memnu, hürrem falan neyse de bu ne alaka diyor insan.


  • peggy  (22.05.18 10:59:20) 
Aynen, Yunanistan'da ve Pakistan'da da cok popüler.

Benim anlamadigim Fi gibi Türk dizi tarihinde muhtesem bir dizi yapildi fakat bunu bilen yok. Türk dizilerini seven yabanci arkadaslarim icin Ingilizce altyazilisini aramistim ama bulamamistim zamaninda.
  • chitosan  (22.05.18 11:11:31) 
@chitosan, henüz dışarıya pazarlanmamıştır dizi.


  • John Bloor  (22.05.18 11:23:01) 
saka degil, ciddi anlamda dizi ihrac ediyoruz. cunku hakikaten onem veriyoruz kaliteli is cikarmaya,. e malum tarihimiz de koklu, uzun. sirf tarihi konulu dizi cekilse 200 sene yeter :D
inanmicaksiniz avustralya'da yasayan yunan bir is arkadasim bile turk dizisi izliyor.

  • baldur2  (22.05.18 11:27:04) 
Benim izlenimime gore genelde doguda, ozel olarak Pakistan, Turki Cumhuriyetler ve Ortadoguda populer. Balkanlarda da bilinebiliyor. Onun disinda batida populer diyemem.


  • dunal  (22.05.18 12:18:42) 
Yunanistan'ın güneyinde, kervan geçmez bir geçitten geçerken tepede yemek yiyelim dedik. Nereden muhabbeti geçince Türkiye dedik. Başladı garson kız Türkçe laflar etmeye.

Meğersem Ezel, Muhteşem Yüzyıl filan izliyorlarmış sürekli.
  • burfak  (22.05.18 16:13:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.