[]

Lens markası

Bildiğiniz iyi bir lens markası var mı? Renkleri doğal gösteren, özellikle maviyi.




 
renkleri doğal göstermek lensin işi değil; odak uzaklığı, diyafram değeri, stabilizeri olup olmaması gibi konularda fark ediyor lenslerde.

kötü lens diye bir şey pek yok, işini olması gerektiği kadar yapan var, çok daha iyi yapan var. zaten markaya, makineye ve sensörün formatına göre ayrı lensler var, her makine için her markanın lensi yok. çekim önceliklerini belirlersin, ona göre odak aralığı ya da asgari diyafram değeri belirlersin, bunlara göre bütçenin yettiği en pahalı lensi alırsın; genelde böyledir bu işler.

renk gösterme makine ile ilgili daha çok, renk önemliyse sen raw formatta çekersin rengi istediğin gibi ayarlarsın. dslr ya da aynasız makinen varsa renk vs. konusunda problem yaşamazsın zaten.
  • Bruce  (22.05.18 01:29:18 ~ 01:29:33) 
en çok sevdiğim lensler prime lenslerdir.

en az fokus problemini bunlarda yaşarsın, optik elemanları tele foto lenslere göre de az olur. hafiftir, nispeten aynı klasmandaki tele foto lenslerden ucuzdur.

renk dediğin şey bir maddenin, nesnenin ışığı yansıtma durumu.

raw çekmek iyidir, renk evreni konusu var, makinaların içinde genelde srgb ve adobe rgb diye renk evrenleri olur.

bunun dışında 8 bit 10 bit 12 bit 14 bit gibi çeşitli ayarlarda var. bit ne kadar yükselirse renk evreni de o kadar genişler.

şimdi sana soruyorum, senin gördüğün renkler ile benim gördüğüm renkler aynı mı?

değil.

color grading fotoğrafçılığın önemli bir aşaması, fotoğrafı çekerken, az pozlama, çok pozlama, diyafram açıklığı, fotoşop içinde yaptığın düzeltmeler önemli

bunun dışında color grading yapan insanların bir kısmı aslında öyle yaptığını sanır. color grading için en önemli şey kalibre ekranlardır.

bu kalibre ekranların özelliği de renkleri doğru gösterebilmeleridir. 35 40 bin tl ye çıkan fiyatlı monitörler var(daha da pahalıları da var 80 90 bin dolar), teknoloji ucuzladı, nispeten 3 4 liraya da satılan monitörler var ama onların da endüstri standartlarında olacağını pek sanmıyorum.


yani bir fotoğrafı 5 farklı monitörde yan yana açalım, hepsinde farklı renkler göreceksin, bunu bir standarta oturtmak istiyorsan kaliteli bi referans monitörü şart. onun dışında yapacağın herşey tırt.

ha şunu uygulayanlar var, ben macbook pro retina ekran kullanıyorum, nispeten kalibre edilebiliyor, bunu yapamayanlar da ipad ekranından bakıyolar renklere. tabi dediğim gibi üstün körü bi şekilde, göremezsen yapamazsın çünkü.
  • Photographer  (22.05.18 02:40:41 ~ 02:41:46) 
ben acuvue oasys'ten çok memnunum.


  • kibritsuyu  (22.05.18 09:31:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.