[]

New york central park görenler

Selamlar,

Arada bir instagram'da central park fotoğraflarına denk gelince görmeye heves ediyorum. Gidip görenlere sorum, size ilginç gelen birşeyler tecrübe ettiniz mi parkta? Nasıl tarif edersiniz. Bir de etrafındaki caddeler yürüyüş için uygun mu? Mesela aşağıdaki link'teki sağ taraftaki uzun caddeler?

www.knack.be

 
parkın içinde cadde genişliğinde yollar var zaten. bir güneyden kuzeye doğru yürürken biraz eğim var. h. sonu epeyce kalabalik. ben eylül'de görmüştüm. sıcaklık fena degildi. ama yazın gezmek biraz zor olabilir.


  • helenart  (21.05.18 00:25:16) 
google mapsden de bakarsan şehir resmen cetvelle çizilere yapılmış avenue ve streetlerden oluşuyor yani 5 cadde 42.sokak dediğinde eline koymuş gibi buluyorsun sokakları sayarak.

o geniş caddeler avenue olarak geçiyor baya uzun boydan boya yürünen caddeler trafikli araçlı vs. o caddelerde bir sürü mağaza vs var yani gezilecek yerler çok o caddelerde

central park dersen baya büyük bir park doğal gibi insanlar oturuyor top oynuyor vs çayır çimen içeri girip şehir hayatını kısa süreliğine unutabilirsi ama gece tehlikeli olabilir.
  • basond  (21.05.18 00:25:46) 
Ben bayılmıştım ya en sevdiğim yer oldu New York'taki, hemen her yerinde yürüdüm saatlerce. Çok güzel bir gölü var, orada bot sürmüştüm, New York'ta yaşasam her hafta sonu gider, botu köprünün altına çeker kitap okurum. Cidden fantastik bir yapı Central Park.

Etrafındaki caddeler yürüyüş için uygun da trafik akıyor sonuçta, parkın içinde yürümek daha güzel.
  • i was made for you  (21.05.18 00:36:19) 
Yürüyüş, bisiklet, sürekli bir etkinlik olur hava güzelse, etrafta bir sürü sincap var onları da beslemek çok eğleneceli olur.


  • Uncle Sam  (21.05.18 01:57:08) 
park muhteşem. kahve ve bagel alıp kahvaltı yapmak, yürümek sağı solu izlemek çok keyifli. ben bir temmuz sonu hafta içi sabah-öğleye doğru gitmiştim. aşırı kalabalık değildi ama gene de hafta içi ve erken saat olmasına rağmen kalabalık sayılırdı.

bana ilginç gelen kimsenin diğeri ne yapıyor diye bakmaması, herkes rahat, herkes kendi halinde, üstsüz güneşlenen, koşan, bisiklet süren, köpeğini oynatan, beyzbol oynayan. en ilginci o kadar çocuk olmasına rağmen hiç bağıran çağıran zırlayan çocuk olmaması. illa bir film çekimine denk geliyorsunuz. ona bile kimse dönüp bakmıyor.

ve bizdeki gibi saçma ve plastik çocuk parkı dizaynları, bakın park yaptık diye göt kadar yere yapılan saçma peyzajlar ya da trilyonluk mevsimlik çiçek ekimi dikimi olmaması.

parkın kendisi kadar ortasındaki koca gölet de ayrı güzel. onun etrafında koşmak veya yürüyüş yapmak da çok güzel oluyor.

bir enterasan noktası da parkın iki kenarında birbirinin karşısına denk gelecek şekilde iki büyük müze olması. bir tarafta national history museum diğer tarafta metropolitan museum of art. artık kasıtlı mı tesadüf mü bilemiyorum tabi. gerçi parkın etrafında başka bir sürü müze daha var ama en büyük ve meşhur iki müzenin karşılıklı olması ilginç.
bizim alışık olmadığımız derecede düzenli bir şehir zaten. basond''un dediği gibi şehir ya da en azından manhattan island cetvelle çizilmiş gibi. kaybolmak için ciddi embesil olmak lazım. elinde adres varsa elinle koymuş gibi bulabilirsin her yeri. bu kadar muntazam ve ileriye dönük bir şehir planlaması ve ortasına da bu derece devasa bir yeşil alan bırakmak bizim için çok şaşırtıcı. oraya kaç ağaoğlu my central park sığardı. bir de şehrin nizami yapısına karşın parkın içindeki yollar kısmen kaotik. nereye çıkacağınızı bilemiyorsunuz, ya da ben embesilim :/
parkın içinde yürümek varken neden etrafında yürünsün ki? ama yürüsen yürürsün o yollar da güzel. 5th ave tarafı biraz daha az katlı ve eski tip binalar ve daha yeşil sokaklarken, central park west tarafı daha yüksek katlı binalar. ama o gökdelenler bile parkın kendine has havasını bozmayacak bir mimaride. bildiğimiz, soğuk çelik ve cam milennium mimarisi değil.
  • halanne  (21.05.18 02:16:24 ~ 02:18:45) 
Spor yapmayanı dövüyorlar. Turistler harita ya da nivigasgonla geziyor. Pedicap kullananlar çoğunlukla Türk. Beklediğimden çok büyük gelmişti bana. Göletler de hiç temiz değildi.
Sahi göletlerdeki ördekleri kışın ne yapıyorlar?

  • intihar etsem de kendime gelsem  (21.05.18 02:42:20) 
Ben şubat'ta gittim, şehiriçi zaten diz boyu kardı, park da haliyle bembeyazdı. Göller donmuştu ve çok az kişi vardı sakindi. Epey güzeldi.


  • mirafiori  (21.05.18 03:14:30) 
ilkbaharda gittim superdi. agustota gittim bomboktu. zamanlamasi cok onemli yani, yazin new york'a gidilmez. asiri nemli/sicak ve kalabalik. nokta.


  • cooperr  (21.05.18 04:54:40) 
Mart ayında gittim. Yapraklarını dökmüş ağaçların olduğu yerler çok hüzünlü görünüyordu. Uzunca bir süre yürüdük, dolaştık. Parkta bulunduğum süre boyunca sanki etraftan hiç ses gelmiyor gibiydi, bir fanus gibi. Oradan yürüyerek Roosevelt Island Tramway bilmemnesine geçtik, orası da çok güzeldi.


  • sopiro  (21.05.18 08:40:12) 
Beklediğimden çok büyüktü, bir de ne taraftan yürürsek yürüyelim insanlar hep karşıdan geliyorlardı nasıl olduysa ters yönde kaldık hep :D


  • mirty  (21.05.18 09:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.