[]

2.el Dizel alma turbosu bozulursa mahvolursun.

Bu onerme dogru mu?
E kimse dizel almiyor mu, alan nasil aliyor? Turbosu bozulmak uzere mi degil mi anlayabiliyor ya da baktirabiliyor muyuz alirken?
Turbo denen sey bozulmasi cok olasi bir sey mi nedir?
Gercekten biktim artik su kafa karistiran seylerden, bir tane alip gececem artik sansima ne cikarsa, o noktaya geldim. Her kafadan ayri bir ses cikiyor kimse mantikli bir aciklama yapamiyor sylediklerine.

 
hayatımda duyduğum en saçma cümle.

trigeri kopsa mahvolursun dese daha doğru bir önerme olur. onu da alırken sorarsın değiştirdiniz mi diye. değiştirmedilerse gider değiştirirsin bir ara.

bu cümleyi kim kurduysa bir daha arabayla alakalı muhatap olma.
  • retiredcolonel  (20.05.18 23:59:56) 
turbonun bozulacak birkaç aksaamı var ve bozulacak mı bozulmayacakmı söylemek imkansıza yakın. Tamamen piyango işi ancak dizel araçlarda bir aksaam bozulursa kanser gibi sürekli yeni arızalara yol açıyor bu gerçek.

turbosu enjektörü pompası hepsi ayrı pahalı.
kısmen doğru kısmen yanlış önerme ama piyango diyebiliriz.
  • basond  (21.05.18 00:01:43) 
turbo bozulursa yenisini alırsın olur biter. o kadar sıkıntılı değil. abartılmış.


  • false pretension  (21.05.18 00:19:05) 
dizel motoru az yakar ancak nazlıdır. 80binden sonra en kral dizel de olsa dikkat etmek lazım. turbolu araçları eşşeğe biner gibi kullanmamak lazım. alırken dikkat etmek lazım.


  • mikahakkinen  (21.05.18 00:25:46) 
Alirken dikkat etme isi nasil, expertiz cozuyor mu bu isi?


  • stavro  (21.05.18 00:38:50) 
Ben geçen turboyu değiştirdim. 650 tl. Bakım (yağ filtre vs) artı işçilik 1000 tl. 100 K km götürür en kötü ihtimalle.


  • tolgan  (21.05.18 00:39:49) 
bunlara hiç kafanı takma. gönlüne yatan, belli başlı kontrollerden sonra temiz olduğu kanaatine ulaştığın HERHANGİ bi araba al. her arabanın bir zayıf noktası vardır, denk gelip gelmemek şansına kalmış.

ayrıca, turboya iyi bakıldıysa HİÇBİR sıkıntı çıkarmaz. mesela aracı kullandıktan sonra hemen stop etmemek, 1 dakika kadar rölantide bekletmek gibi basit bir önlem bile turbonun ömrüne ömür katar.

iyi bir ekspertiz bulursanız, biraz para verirsiniz ama gönlünüz rahat alırsınız aracı. iç-dış bakıp raporlarlar.

--

bende 2005 fiat stilo vardı, hem de 225.000km'de. herkes tutmadı bu, son sahibi olursun filan dedi. ki internetteki görüşler de bu yöndedir bu araç için. halbuki hayatımın en güzel zamanları bu arabanın içinde geçti ve satılığa koyduğum ikinci gün satıldı.
  • ssiradanbirigibi  (21.05.18 00:46:03 ~ 00:48:54) 
2010 yılından sonra bence otomobil endüstrisi dayanıklılıkta çağ atladı.EN dandik markaların arabaları bile artık daha zor bozuluyor. Dizelin çok sorun çıkarması vb. genel geçer laflar bence ağız alışkanlığından söyleniyor.


  • turkuaz  (21.05.18 01:00:20) 
yok öyle bir şey yaa. benim 2008 getz in turbosu bozuldu 3 sene önce 600 tl ye tamir oldu. turbo tamir takımı diye bir şey var. iç aksamı ayrı satılıyor tamir takımı diye. onunla tamir ediyorlar yani palleri falan değiştiriyorlar. tamir ediliyor yani. triger zinciri/kayışı sıkıntı çıkarırsa esas maliyet çok fazla. sübaplar da gidiyor çünkü.


  • tukenmez adam  (21.05.18 01:06:10) 
turbo bozulsa bile yolda kalmıyorsun, araç işini görmeye devam ediyor. ikincisi tamiri, bakımı mümkün. değişimi 1000-2000 liraya hallolur.


  • orpheus  (21.05.18 02:02:27) 
fiat turbosunu 450 liraya yetkili serviste değiştirmiştim. araba benim değildi, ama fiyatı aklımda.

mükemmel araba olsa herkes ondan alırdı. kafana uyanı al geç.
  • babilbaligi  (21.05.18 13:34:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.