[]

Budapeste-Viyana

Merhaba,

Budapeste´den onumuzdeki ay bu gunlerde yola cikacagim bisikletle Tuna bisiklet yolu üzerinde Viyana´ya dogru.

Aradaki kücük koylere, kasabalara odaklanmak istedigim icin, Viyana ve Budapeste icin acikcasi günlerce arastirma yapmak istemiyorum. Her iki sehirde de daha once bulundum. Klasik turistik seylerin bircogunu, daha dogrusu kendi begenime gore siraladiklarimi, yapmisimdir.

Bir süre bu sehirlerde yasamis ya da bu sehirleri iyi bildigini dusunenlerden -hatta turistik olmayan bir sey yapmis ve kesinlikle onu tavsiye etmek isteyecek olanlardan da- oneri bekliyorum. Su tipte olabilir:

- Bu sehirlere cok yakin dogal guzellikler. Tuna´da yuzemeyecegime gore, bir göl olsa da yüzsek mesela...

- Sehir icinde begendiginiz bir cafe/bar, tek sart dresscode cok kati olmayacak ve malum bisiklet turunda olacagim.

- Mimarisiyle etkileyici ama cok bilinmeyen bina/bölge

- Aslinda acik havada yapilacak her türlü alternatif etkinlik

 
Budapeste:
- Konyha rahat bir cafe, ust kati ozellikle. Arkadasim yiyeceklerinin pek ahim sahim olmadigini soyledi, ondan orda bir sey yemedik. Yorumlar iyiymis ama simdi baktim da.
- Balna'da guzel bistrolar var ve citadel'in ardinda gunesin batmasi izlenebiliyor, sezlonglu.
- Deryne Bistro, siki dress code gerektirecekmis gibi duran ama gerektirmeyen biraz pahalica(Budapeste icin) bir bistro. Ortami cok guzel, yas ortalamasi 60 falan. Biz o tum gun disarda gezmis halimizle ve ustune rezervasyonumuz yokken kabul edilmistik bir cuma aksami. Ben sort giyiyordum ama yanimizdaki cift muhtemelen altin yildonumlerini kutluyordu.
- Mazel Tov da guzelmis diye duydum.
- Bir humus bar(zincir olmayan) ve bir normal bar da eklicem adlarini ogrenince.

Viyana:
-
- Liebling 2, burasi da guzel bir cafe, Konyha gibi.
Diger cafeler zaten herkesce biliniyor gibi.

Viyana'da Tuna'da yuzuluyor bu arada, hem de birkac yerde. Neden yuzulmesin? Sehre yakin Lobau ulusal parki var, bisiklet parkurlari da var icinde, 2 tane gol de var yuzulebilen (yalnizca biri guzel bunlarin). Veya diger yonde Greifenstein var, gene bisikletle gitmelik, orda da yuzuluyor.

Bu cuma friday nightskating de baslayacak, critical mass gibi ama aksam oluyor ve legal. :P Ama eger Donauinselfest'e denk gelirsen, o hafta yapilmiyor.

edit: Budapeste'deki barin adi dzzs'mis, humuscuyu bulamadik ama.
  • common of demons  (20.05.18 23:38:09 ~ 14.01.22 04:47:16) 
Takip edebilmek için yazıyorum


  • kisa  (21.05.18 00:24:33) 
@common of demons, genelde Rhein uzerinde kiyidan hemen yarim metre sonra bariyer oruyorlar, oylesine bir serinlemeye girilebiliyor, ama bakacagim Tuna´da nerelere girilebildigine, iyi oldu bilmem, tesekkür ederim.

@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim, evet veganim, dediginiz yerde vegan secenek varsa daha n´olsun zaten :)

Cok iyi cevaplar gelmis. Bira disinda, sarap - sarapbar onerilerinizi de bekliyorum.

Duyuruya cevap olsun: Viyana´da bu yaz Hellwein yazi olacakmis, bakmadan, gormeden gelmeyin: www.helnwein.de
  • buf-e kür  (21.05.18 01:51:21) 
Buralarda: www.wien.gv.at


  • common of demons  (21.05.18 02:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.