[]

Dünyayı gezmek

Çocukluğumdan beri hayalim olan şeydi. (Şuan 20 yaşındayım çok geç sayılmaz.) Bürokratik ve maddi sıkıntılardan dolayı güney amerika, afrika, orta asya güneydoğu asya gibi yerleri görmek istiyorum. Şehirlerinden ve kalabalık yerlerinden ziyade doğal güzelliklerini, balta girmemiş ormanlarını, çöllerini bozkırlarını vs. gezmek istiyorum. Kampçılık ve dağcılıkla uğraşıyorum, bu yüzden benim normal bir insana göre konfor arayışım çok daha az ve esktrem olaylara/yerlere dayanabilirim gibi geliyor.

Benim için sorun teşkil eden şey ise böyle ülkelere gitmek için uçak biletlerinin çok pahalı olması, alternatif ulaşım yolları nelerdir acaba?

Bir de gittiğim ülkelerde bana oldukça deneyimli rehberler gerekecek, ülkesinin doğasını çok iyi tanıyan birileri yani. Bu insanlara nasıl ulaşabilirim?

 
Yaşın geç değil bilakis çok erken yaş meselesine hiç değinme bile. Benim yaş 26 bu hayal için ancak harekete geçebiliyorum.
Otostopla da bir plan yapabilirsin ama bir noktada uçak kullanman gerekecek. Bu yüzden bence nasıl para kazanabilirim, hayalimle birlikte bunu gerçekleştirmek için ihtiyacım olan parayı nasıl finanse ederim meselesine kafa yorman lazım.
Diğer soruna gelirsek internetten birilerini bulabilirsin ama buna hiç kafa yormasan bile gittiğinde rahatlıkla seninle aynı yapıda birilerini bulabilirsin. En başta saydığın yerlerde zaten uçaktan indiğin andan itibaren lokaller çevreni sarıyor, rehber de bulursun araç da ama niteliği nasıl olur şüpheli. Sadece diyalog kurman lazım, gördüğün insanlarla diyalog kurup konuşursan her şeyi bulabilirsin. İnsanlarla etkileşim internetten bakmaktan çok daha iyi bir yöntemdir.
Zorlanma konusunda da bazıları yapamazsın diyecektir, sıcak derler, ölümcül böcekler derler tanımadığın coğrafya derler. Evet hepsi haklı, sahiden çok zor. Biz burada doğup büyük, buranın şartlarına alışkınız ama inanan insan başarıyor. O yüzden gidersen bence de hayatta kalmayı başarırsın.
  • Nature Works  (20.05.18 18:38:52) 
Otostopla gezen cok boyle.
Ayrica ormanlar vs icin bile rehbere gerek yok, cok iyi bi arastirma halleder. Cunku oncesinde mutlaka yapilmistir ya da biri yapmistir yani.

Ama gittiginde insanlarla vs iletisim kurarsin ekstradan tabi ki.
  • kuehles blondes  (20.05.18 19:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.