[]

Galatasaray İlkokuluna giden lise-üniversite giriş sınavına girmiyor mu?

Kurayı kazanan bir veli, çocuğum sınav streslerinden kurtuldu, diye seviniyordu. Buranın özel bir statüsü mü var?




 
GSÜ'de Fransız liselerinden gelenler için bir kontenjan var. Tabi isteyen öğrenci öss'ye girmekte özgür.


  • renegade  (20.05.18 15:33:40) 
eskiden direkt geçiş hakkı vardı ama şu anki durumu bilmiyorum muhtemelen devam ediyordur. zaten hem eğitim kalitesi hem de bu tarz geçiş üstünlükleri için isteniyor ilkokuldan giriş.


  • condom kurşunu  (20.05.18 15:55:20) 
Üniversitede özel kontenjanları olduğu doğru, kendi iç sınavlarına giriyorlar fakat GSÜ'de okuyabilmek için üniversite sınavında da belli bir sıralamayı yakalamış olmak gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam ilk 25000'e girme zorunluluğu var.


  • pike  (20.05.18 16:07:22 ~ 16:07:36) 
Galatasaray ilk okulu'na başlama hakkını kazanan öğrenci, tüm derslerini geçtikten ve orta okuldan mezun olduktan sonra Galatasaray Lisesine direkt olarak başlama hakkına sahip olur.

Galatasaray Lisesinden Galatasaray Üniversitesine geçiş içinse yalnızca üniversite yerleştirme sınavında dil dışında herhangi bir puan türünden ilk 25 bine girme şartı aranıyor, sonrasında ilk 25 bine girme şartını sağlayan öğrenciler lise müfredatını içeren ekstra bir iç sınav yapılarak kendi aralarında sıralanıyor ve tercihlerine göre bölümlere yerleştiriliyor.

Yani Galatasaray ilk okulu kurasını kazanan bir öğrencinin tek yapması gereken lise sona kadar tüm derslerini geçip, lise sonunda sayısal, eşit ağırlık yahut sözelde ilk 25 bine girmek.

Fakat "çocuğum sınav streslerinden kurtuldu" diye pek sevinmesin, lisedeyken arkadaşları Türkiye'nin en iyi öğrencileri olacak ve, ilerleyen yıllarda bu değişmezse, onların seviyesinde hazırlanmış okul yazılılarını bile geçmek için oldukça stresli dönemler yaşayacak.

Keza Galatasaray Üniversitesinde de benzer durumlar yaşanabilir, lisede de üniversitede de eğitim dili fransızca.
Baştan sıkı tutmasını tavsiye ederim. Lisede her dönemde 3-4 öğrenci sınıf tekrarı yaptıktan sonra okuldan ayrılır, 3-4 öğrenci de sınıf tekrarı yapmasına rağmen beş senelik okulu altı, yedi senede de olsa bitirip mezun olur. Bu öğrenciler hep ilk okuldan kurayla gelen öğrenciler.
  • tejeve  (20.05.18 16:08:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.