[]

Yurt dışında yüksek lisans

İçin toefl/ielts şart mı?
Lisansımı %100 İngilizce bitirdim, bununla başvurabileceğim okullar var mı?
Ielts pek parlak geçmediği için alternatif yollar arıyorum.


 
yüksek lisans aradığım zamanlarda hatırladığım kadarıyla yurtdışından gelen öğrenciler için ielts/toefl gibi sınavlar her zaman zorunluluk.

sınav kötü geçti diye yetersiz hissetme tabi ki. sınava hazırlanmadan gittiysen öyle olmuştur. sınava özel hazırlanırsan eminim bi iki ay içinde 1-1,5 puan artırabilirsin.
  • sttc  (19.05.18 17:38:34 ~ 17:38:54) 
yurt dışı hangi yurt dışı? mekke mi? ulan batur mu? hamburg mu? Toronto mu?

ingilizce puanını zorunlu olarak göstermeyen yerler illa ki varadır. Lakin ne kadar iyi yerlerdir bilemem. Benim bildiğim gördüğüm tüm ortalama ve üstü yerler böyle bir puanı istiyor.

kaldı ki ielts veremeyen insan nasıl tez yazacak sunum yapacak ?

Önce yabancı dil sonra yurt dışı eğitim.
  • AlsterWasser  (19.05.18 17:45:52) 
Ingiliz Dil ve Edebiyati okumussunuzdur, bu bolumle ilgili bir YL programina basvuruyorsunuzdur, bu durumda istenmeyebilir.


  • buf-e kür  (19.05.18 18:10:42) 
Şart. İngiliz Dilinde de aranır. Kim takar senin 100% İngilizce EMI bölümünü. Bağımsız bir ölçek olarak IELTS/TOEFL ister.


  • idonthaveatvset  (19.05.18 18:15:12) 
@idonthaveatvset, istenmiyor iste: www.anglistik.uni-wuppertal.de


  • buf-e kür  (19.05.18 18:46:26) 
Teşekkürler.
İngilizce psikoloji bitirdim. Ab ülkelerinden birinde yapmak istiyorum yüksek lisansımı, zira ab vatandaşlığım var ve benim için ücretlerin uygun olması vi avantaj.

Sınav kötü geçti dedim diye gömmenize de gerek yoktu, halihazırda İngilizce tez yazarak bitirdim zaten lisansımı. Speaking kısmında kitlenip kaldığım için çok kötü geçti, diğer kısımlardan çok umutluyum.
  • bir nick var benden iceri  (19.05.18 19:30:13) 
herkes bilip bilmeden konuşmuş, illa ielts/toefl isteyen de var ama avrupada almanya vs. dahil birçok ülkede birçok okul eğitimini yüzde 100 ingilizce yaptığını kanıtlarsan ya da english studies vs okuduysan lisansı sınava gerek yok diyor. iyi okullar bunlar da. araştır bak, dolu var böyle okul.


  • limoncello  (19.05.18 19:48:17) 
Dilde bağımsız, uluslararası bir ölçme-değerlendirme dökümanı sormuyorsa zaten o okulda okuma bence. Çünkü bu yaklaşım diğer unsurları için de geçerli olabilir okulun.


  • idonthaveatvset  (19.05.18 20:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.