[]

İp atlama ve bisiklet sürme

Merhaba,

İp atlama yapan var mı? Günde 20 30 dk atladıktan sonra bacaklarınızı nasık hissediyorsunuz? İp atlayıp bisiklet süren var mı?

Bisiklet sürdüğüm bir işim var, haftada 100 150 km. Ancak ben hızlı yağ yakımı için ip atlamak istiyorum. Bisiklet sürdüğümden bacaklarım epey yoruluyor da ip de atlarsam kopmasın bacaklar :D geçen yağ yakmak istiyorum ne yapayım diye sorduğumda biri o kadar bisiklet sürüyorsan gerek yoktur dedi ancak çalışırken her zaman hızlı bisiklet süremiyorum, hiit yapmak istiyorum ben.

Teşekkürler

 
Kurek cekme tavsiyesi gelmisti ve mantikli, cok guzel hiit yapilabilir makinenin direncini artirirsaniz. Ust vucudun alt vucuda gore daha fazla calistigi bir egzersiz.

Bir diger secenek agirlili/agirliksiz hiit kardiyo olabilir, yag yakimi icin cok uygun. Bacak eforu isteyen egzersizleri icerir genelde en buyuk kas grubu oldugu icin ama bisiklet surmek gibi surekli bir eylem olmadigi icin bence bisiklete ek olarak yapilabilir. Isterseniz bacak egzersizi icermeyen hiit kardiyo da yapilabilirsiniz, yine yag yakma konusunda iyi sonuc alirsiniz.

dumbell/bodyweight full body hiit workout diye aratin bir suru program var.
  • leben  (19.05.18 13:28:30) 
kürek çekme iyi evet de şu an spor salonuna yazılma durumum yok maalesef, yakın zamanda taşınma ihtimali olduğundan uzun süreli üyelik alamam kısa sürelik de çok pahalı.

aslında bacaksız kardiyo arıyordum en asıl onlara bakayım yine.
  • senolll  (19.05.18 13:55:09) 
İp atlamak dediğin ayaktan çok karın bölgesini etkiler diye biliyorum, en etkili kardiyo türü olabilir. Bu arada seri şekilde 20-30 dk atlamanın öyle hemen mümkün olacağını sanmıyorum, fazlaca efor isteyen bir aktivite çünkü.

Neyse en iyisi deneyip görün, tam durumunu bilmediğim için kesin bir şeyden bahsedemem.
  • filmlovepenguin  (19.05.18 17:32:13) 
Açık havada kardiyo ve vücut ağırlığı antrenmanı için fitbit uygulaması kullanyorum, bir göz atarsınız olmadı. Ücretsiz haftalık 1 antrenman hakkı var, ücretlisi sınırsız aylık 21 tl, yıllık 102 tl sanırsam. Bir de iyi mat almanız lazım, ortalama 40-50 tl ye işe yarayacak bir tane bulabilirsiniz muhtmelen.


  • filmlovepenguin  (19.05.18 17:37:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.