[]

İnternet Alışveriş Satıcının Çirkefliği

Bir siteden kitap siparişi verdim. Ben kitabı beklerken dün eposta geldi siparişi iptal ettik diye.
Ben 250tl'ye almıştım. Siteye girdim bir baktım fiyatı 400 yapmışlar.
Aradım sordum tedarikçi fiyatı değiştirmiş haberimiz yoktu dediler. Müşteri memnuniyeti yönünden kitabı göndermeleri için bastırdım. Biz bi bakalım, size geri dönecez dediler, tabi ki geri dönmediler.
İşin hak hukuk yönüne bakarsak buna hakları var mı? Şimdi tekrar arayacam ona göre konuşayım.

 
e ticaret sitelerinin büyük çoğunluğu stok tutmuyor. ellerindeki fiyatlar eskimiş oluyor, stokta olmayan bir ürün sattığında tedarikçiyle görüştüklerinden sonra fiyat artışı yaşandığını öğreniyorlar. fiyatı yükseltip sizin siparişi iptal etmelerinin ayrıntılı sebebi budur.

ya da diğer sitelerde 400 lira olarak görmüşlerdir, biz enayi miyiz 250'ye satıyoruz diye fiyatı revize etmişerdir.

ama ben birincinin olduğuna inanmak istiyorum. kimse sattığı bir üründen 5-10 liradan fazla zarar etmek istemez. bence çok üstelemeyin.

hukuki bir hakkınızın olduğunu sanmıyorum, sisteme yanlış girilmiş diyebilirler. bir ara aynısı hepsiburada'da yaşanmıştı.
  • bir sevgi faresi jamal  (18.05.18 16:27:32 ~ 16:30:12) 
Hakları var. Basit bir şekilde düşünürsek zaten tedarik edemezler. Yani size 250 liraya sattı, sonra gitti yayınevine 250 lira param var kitabı verin dedi, yayınevi vermedi, noldu bu durumda? Satıcı kitabı tedarik edemedi oldu. Bu kadar.


  • atom karincanin torunu  (18.05.18 16:30:05) 
elimizde yok, bizim stajyer yanlış girmiş fiyatı falan işin bahanesi. hepsiburada çok yapardı bunu. ve göndermeme gibi bir hakları yok. 150 liralık artış siparişin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı anlamına gelmez.

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ MADDE 16 sizin durumla ilgili.
  • Jimmy McNulty  (18.05.18 16:40:35 ~ 16:42:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.