[]

React native hk. (push notifications vs.)

react native konusunda yeniyim ve bir şeyler yapıp tecrübe kazanmaya çalışıyorum. genelde de yabancı kaynaklardan yürüyorum ancak bazı takıldığım noktalar olabiliyor.

örneğin şuan kafamı karıştıran (ve okumuş olmama rağmen tam anlayamadığım) bir konuyu sormak istiyorum;
- kullanıcımız bir test yapıyor.
- test bir admin tarafından incelenip sonuç yazılıyor ve bu da veritabanında bildirimler kısmına düşüyor "testinizin sonucu geldi" diyerekten.

şimdi, sunucu tarafım php. devam edelim.

bu noktada ben istiyorum ki;
admin testin sonucunu yazdırır yazdırmaz php ile, notification'ı tetikleyeyim ve kullanıcıya "testinin sonucu geldi" mesajı dönsün. ancak bir türlü nasıl yapmam gerektiğine dair (işin tekniğini) anlayamadım.

bir kesim; php'den bildirimleri firebase tarafına atmamı ve firebase üstünden notification göndermemi söylemiş. (daha önce firebase kullanmadığım için buunn niçin gerekli olduğunu anlamadım)

bir kesim başka yöntemler s öylemiş ancak onlar remote değil, local notificationlar anladığım kadarıyla.
remote notification örneği verenler hep tüm app kullanıcılarına aynı anda veri gönderiyor. (yani herkese 'merhaba mesajı' göndermek gibi).

ben nasıl bir yöntem izlemeliyim?
ben sadece mesaj alan kullanıcıya gönderim yapmak istiyorum.

- bu noktada bir interval belirleyip 1 dakikada bir "notification var mı diye kontrol et api'yi" mi demeliyim? ki bu sunucu tarafına büyük bir yük yüklemez mi, 1 dakikada bir app kullanıcıları sorgulayıp duracak?
- app kapalıyken bu interval nasıl sorgulayacak? yani app kapalı da olsa "sonuç geldi" mesajı alabilmeliler neticede?

yani işi nasıl yyapmalıyım?

bana bu konuda bi yol gösterebilirseniz süper olur.

 
firebase'i mobil cihazların veritabanı gibi düşünebilirsin. sen firebase'in push notification servisine hangi bildirimi yapmak istiyorsan bunu post ediyorsun, o da daha sonra mobil cihaza post işlemini yapıyor. bir anlamda web servis gibi düşün.

bildirimi gördermek istediğin mobil cihazın device tokenı elinde olmalı. bunuda kullanıcı mobil cihaza giriş yapınca scihaz id'sini user id ile birlikte kendi web servisine göndererek tutabilirsin. firebase e verileri post ederken bu device tokenı da göndermen gerekiyor.

php ile kullanacağın servis detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsin:

firebase.google.com

konu ile ilgili arama yaparken firebase cloud messaging diye aratırsan daha çok kaynak bulabilirsin.
  • amour fou  (18.05.18 16:23:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.