[]

Türkiye'de ki sakal modası ortadoğulu olmamızdan mı kaynaklı?

öncelikle hepinize iyi akşamlar sorum belki saçma gelecek ama merak ettim malumunuz Türkiye de inanılmaz bi sakal modası var sakalı olmayanı ciddiye dahi almıyorlar. yurtdışında falan da bu böylemi. bizim okula avrupadan bi grup öğrenci geldi dönemlik tiplere bakıyorum hep eli yüzü düzgün temiz yüzlü çocuklar bi bizimkilere bakıyorum aynı yaşta olmalarına rağmen bizim türkler hep afganistan dan gelmişler gibi sakalsız olan yok. bu sakal modası neden kaynaklı?
not : köse değilim sakallıyım sadece merak ettim ortadoğu kültürü ile mi alakalı?



 
Avrupalı insanın genellikle bizim kadar sakalları çıkmıyor, ayrıca insanlar her gün sakal tıraşı ile de uğraşmak istemiyor bence.

Ayrıca küçük bi örneklem grubundan yola çıkarak ( okula gelen avrupalı öğrenciler) büyük bir genelleme yapıyorsunuz, bu aralar sakal tüm dünyada moda.
  • yatagants  (18.05.18 00:33:42) 
değil, tüm dünyada olan bir akım.
kaynak: qz.com

  • archmage mahmut  (18.05.18 00:35:33) 
bilmiyorum hocam ya avrupalı elemanlara bakıyorum hep eli yüzü temiz efendi çocuklar elf gibiler bi de bizimkilere bakıyorum mordor'dan çıkan ork ordusu gibi hep niye çirkiniz bu kadar yaw?


  • hannibal094  (18.05.18 00:35:48) 
Amerika'da da oldu bu sakal furyasi ama hipster sakali olarak meshur oldu.
cdn.playbuzz.com
beardstyleshq.com
Su anda azalarak bitiyor gibi.

Turkiye'nin bir kismi hipster'liktan aldi ama Muhtesem Yuzyil'in yayinlanmaya baslamasiyla cosmustu. Ortalik Kanuni ve cevresinin sakallariyla doldu.
  • aychovsky  (18.05.18 00:36:41) 
harbiden biraz baktım da tüm dünyada yaygınmış tuhaf.


  • hannibal094  (18.05.18 00:36:44) 
Turkiye'de her zaman vardi, simdi bir de moda olunca daha da artti ama herkes ayni oldu. Hepsinde kirli sakal, kara kas, kara goz. Turkiye'de sakal birakmayan 20 - 30 yas arasi insan artik bana daha havali geliyor cunku hepsi fabrikadan cikmis gibi birbirine benziyor.


  • Traveller  (18.05.18 00:38:28) 
Türk insanının çirkin olmasından kaynaklı. Malum sakal en çirkin insana bile bir hava katıyor. Yüzdeki kusurları örtüyor. Bir de kapkara sakallar, kapkara gözler, herkes birbirine benziyor arkadaş. Sakalsız yüzü parlak avrupa birliği gibi adamlar görünce sarılasım geliyor artık.


  • Capariz  (18.05.18 00:45:07) 
Maalesef boku cikti turkiyede. Yabanci kizlarin fiks sorularindan biridir, neden hepinizde sakal var diye.


  • baldur2  (18.05.18 00:46:43) 
ortadoğu değil akdenizli olmakla alakalı.


  • gezegen olan pluton  (18.05.18 01:13:02) 
moda. salak dizilerle costular. bence korkunc olan, bu sakalli arkadaslarin cok suslu olmaya baslamis olmalari. sakal cok severim ama su anda "moda olan sakal"lilar bana benden daha kadinsi geliyor.


  • e haliyle  (18.05.18 01:51:47) 
Modası geçse de benim gibi 10 yıldır sakal bırakanlara kalsa meydan.


  • John Bloor  (18.05.18 09:48:55) 
5-6 sene önce ben öğrenciyken 2 haftalık sakalla gezerken "noldu, traş makinen mi bozuldu?" diye takılan Alman arkadaşlarımın hepsi geçen seneki ziyaretimde sakallı takılıyordu.

"Baya moda oldu" filan dediler :)
  • burfak  (18.05.18 13:18:58) 
Bak Dunya genelinde sac sakal modellerini genelde futbolcular belirler. Sac sakalm modelleri genelde tum dunyada ayni anda yayilir ve patlayip giden modellerin cogunu zamaninda bir futbolcu kullanmis ve ondan yayilmistir. Futbolcu degilse de bir unludur, hepsi unlulerden yayilir. Sac sakal modellerini sen ben ya da cografya degil unluler belirler daha ziyade.
Sakal modasi da ortadogulu falan olmamizdan degil. Her tarafta yayildi sakal. Gititigm gitmedigim her yerde goruyorum yayildigini.

Sahsen son 4-5 yildir falan sakalliyim ben de. Tras olmaktan yorulmaya baslayinca baktim moda nasil olsa boyle de gidiyor diye bir daha tras olmadim. Kendimi zerre yakin hissetmem ortadogu kulturune bu arada.
  • stavro  (18.05.18 13:57:47 ~ 13:58:14) 
Modadan değil bu, eskiden iş yerlerinde sinekkaydı traş beklerlerdi, insanlar da mecbur keserdi. Şimdi çoğu şirket sakala laf etmiyor. Yurtdışında çalışıyorum, sakal bırakabilenlerin %90'ında kirli sakal var.

Niye her allahın günü suratıma jilet vurayım mesela? son 1 yılda 5 kere falan jiletle traş oldum. O da iş görüşmesine vs giderken. Şimdi haftada bir makineyle 7'ye vuruyorum, gayet memnunum.
  • noluyo yaa  (18.05.18 14:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.