[]

GAMS'te alınan hata

ne olabilir? 149 nolu hatayı alıyorum. açıklaması Uncontrolled set entered as constant. Ilgilenen olursa da dosyaları atabilirim. Çok teşekkürler :)




 
Ekran çoktısını duyuruya eklemeniz mümkün mü? Büyük olasılıkla hem bir set olarak hem bir scalar olarak aynı deüişken adını girmiş olabilirsiniz. Başka bir iki olasılık da var. Kodu görerek yardımcı olmak daha kolay.


  • aychovsky  (17.05.18 18:59:11 ~ 18:59:34) 
ekran çıktısı olmadan zor ama benim anladığım seti tanımlamadan fonksiyona yazmışsın.

yani x'i tanımlamadan x+y yazmışsın gibi.
  • logisticsmanager  (17.05.18 22:04:43) 
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

ekran çıktıları bu şekilde, teşekkür ederim :)
  • peanutbutterpuddingsurprise  (17.05.18 22:07:54) 
normalde gams'de hata mesajına tıkladığında hatayı göstermesi lazım, nerede gösteriyor hatayı?


  • logisticsmanager  (17.05.18 23:39:12) 
Modelde birden fazla hata var gibi görünüyor, hepsini görmediğimiz için hangilerini tanımladınız ya da hangileri yok bilemiyorum.

Ama en basitinden constraint 5'te ne demek istediğinizi anlamadım.
  • yaraticinick  (18.05.18 00:20:28) 
@logisticmanager örneğin sarı işaretli kısma tıkladığımda sol tarafta imlecin bulunduğu yerde gösteriyor hatayı.

i.hizliresim.com

@yaraticinick modelde 149 numaralı hatadan birden farklı yerde var ancak onun dışında farklı çeşitte hata yok. yani 257 numaralı hata var o da çözdürme yapamadığı için, 149 hallolunca o da ortadan kalkar diye düşünüyorum. constraint 5 ise şunu anlatıyor, "eğer t ayındaki tüm modellerin toplam üretim miktarı 0dan küçükse üretim yapılmalı" cümlesinin matematiksel hali gibi. ama yanlış yazılmış olabilir tabi. bi de siz bakarsanız çok güzel olur :)

bu arada modelin txt dosyasi ve çıktının txt dosyasını paylaşıyorum. teşekkür ederim ilgilerinize.

dosya.coçıktı.txt.html

dosya.co
  • peanutbutterpuddingsurprise  (18.05.18 08:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.