[]

Aniden bastıran taşınma isteği

Kendimi bildim bileli İstanbul'dayım. Lise ve üniversite için hep başka şehirler istedim ama gerçekçi istekler değillerdi ve işin özü başka bir şehirde yaşamayı hayal bile edemiyordum.
Ama şimdi çok sıkılmış hissediyorum. Büyük şehir sendromuna kapıldım galiba. Kafama göre bir iş ve şehir bulsam hemen taşınabilecekmiş gibi hissediyorum. - taşınamadı -

Keşke en azından Bursa'da filan yaşasaydım diyorum, aslında azcık normal(?) olsa Karadeniz'de bile yaşarım, iklimi de benlik.

Peki, size de geliyor mu böyle taşınma istekleri? Nasıl taşındınız veya taşınmamayı başardınız?

 
23 yaşındayım
Nişantasında Teşvikiye Caminin tam arkasında büyüdüm. Burhan altıntop gibi bende nişantaşı cocuguyum. Geçen sene bu tarihlerde bodruma taşındım. Araplardan Suriyelilerden bıktım geldim buraya. İstanbulda çevren arkadaşların varsa zor oluyor . Fakat benim gibi genelde hayatını bilgisayar basında geçiren bir insan isen rahat oluyorsun burada hava tertemiz, az insan var hele kışın hiç kimse yok. Fakat ekonomi İstanbulda donuyor oyle iş bulurum başka yerde diye gidecekseniz o işler zor. Taşınma ciddi bir iş bir sürüde para gidiyor. gittim denedim yapamadım geri döneyim işleri biraz zor.

konuyu çok dağıttım ya kafam iyi biraz :) birde antalya bodrum gibi yerde ırıspu cıcıklarıyla dolu bütün dolandırıcıları cakalları buraya toplamışlar resmen bunu bilin İstanbuldan beter yani iş konusunda. bunun haricinde param cebimde kafamı dinleyeceğim sosyal hayat çokta önemli değil derseniz İstanbul dışında heryerde yaşanır. Hatta sosyal çevre aranmıyorsa en iyisi avrupadır. Orada da iletişimi yüksek bir insan iseniz güzel bir çevre yapılabilitesi vardır

EDİT: Çok nadirde olsa İstanbulu ozluyorum geliyorum arkadaşlarımı goruyorum 1 hafta sorna tekrar sıkılıp geri donuyorum evime
  • Aşk Adamı  (17.05.18 15:39:36 ~ 15:40:31) 
Bursa merkez çok farklı değil istanbul ankaradan, birde taşınma arifesinde biri olarak eğer dolu bir evin varsa kendine durduk yere kolileme, bardakları gazeteye sarma avizeleri sökme işkencesi çıkartma. Birde onların açılması var, elektrik suyu üzerine almak var. Daha gider bu mesela.. Öf çok zor taşınmak.


  • eja  (17.05.18 15:41:32) 
bende de düzensiz aralıklarla istanbul'a yerleşme isteği oluyor. ankara'da yaşıyorum. istanbul'dan kaçmaya çalışanları gördükçe erteliyorum. alternatif şehir arayışlarım sürüyor.


  • shezo  (17.05.18 16:34:01) 
  • ya ben lan neyse  (17.05.18 16:36:20) 
@shezo +1

Ben de bazen İstanbul'u düşünüyorum ama önceden kesinleştirilmiş şeyler olmayınca(iş vs.) ve trafik vb. şeyleri düşününce geçiştiriyorum.
  • skooma  (17.05.18 16:56:07) 
Buyuk sehirde yasamaktan usandim. Finlandiya'ya tasinasim vsr cok feci. Ya da dagda bir eve. Domates salatak kabagimi eker kecimi tavuklsrimi besler mis gibi yasar giderim. Ah keske be.


  • dedim ben sana  (17.05.18 17:30:37) 
10 küsür yıldır Ankara'da yaşıyorum. Ara ara İzmir'e taşınacağım diye gaza geliyordum. Bu sefer işler kesinleşti gibi. 2019 Ocak ortasında İzmir veya Antalya'ya tayinim çıkacak. Bu sürede biraz ev kurma birikimi yapmam tabi bir de bu iki şehir arasında bir tercih yapmam gerekiyor.


  • temrani  (18.05.18 21:21:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.