[]

araç muayenesi için önceden bakım yaptırmalı mı?

İlk defa iş başa düştü. Randevumu aldım, yönergeleri okudum en az 1 saat önceden gidicem sıra numarası alıcam. Yalnız gitmeden önce aracı sanayide bir yere göstermek gerekir mi? Gerekirse ne kadar tutar bu ayarlamalar? Bir önceki muayenede çamurluklar, yangın tupu suresi, far ayarı gibi hafif kusur bulunmuş, en son bakım 1.5 sene önce yapıldı arabada bir sorun yok ama ağır kusur alıp uğraştırılar diye telaş yaptım. Önceden bi sanayiye göstermek gerekir mi?




 
Boşuna neden para harcayasınız ki? Muayenede bir eksiklik varsa söylerler gider sadece onu yaptırırsınız. Bir ay zamanınız oluyor bunun için, aynı gün kusuru giderip muayene tekrarı yaptırabilirsiniz.


  • John Bloor  (17.05.18 14:49:56) 
Bunun net bir cevabi yok. Baktirsaniz da olur, baktirmasaniz da. Baktirmazsaniz ne olur? Agir kusur varsa onu yaptirip 1 kez daha muayene yaptirma hakkiniz var. He hic bakim yaptirmiyorsaniz(1,5 sene oldu diyorsunuz.)aracin yagini degistirmiyor musunuz? Kendi guvenliginiz icin bir bakim yaptirtin. Araci lifte kaldirtip bi baktirtin. Patlak Körük var mi? On takimda sikintili bir goruntu var mi? Bunlari ara sira kontrol ettirtin. Kendi guvenliginiz icin.


  • ykyt  (17.05.18 14:50:47) 
@ykyt bakımdan kastım yetkili servis bakımı araçla çok km yapılmadığı için servise gidicek bir durum oluşmadı ama yağ su olarak sanayide baktırıldı yakın zamanda. evde iki araç var muayenesi gelen genelde kapalı otoparkta yatıyor, yoksa tabi ki hem kendi hem başkalarının güvenliğini tehlikeye atmıyoruz.


  • eja  (17.05.18 15:08:57) 
TUV muayenesinden bağımsız olarak, arabaya düzenli bakım yaptırmak lazım zaten. Aracın bakımsız olmasıyla muayeneden geçip kalması arasında çok kuvvetli bir bağ yok. İstisnai durumlar var, mesela frenler, fren testinden gerekli puanı alamazsan kalırsın muayeneden.
Madem 1,5 senedir bakım yapılmamış arabayı ustanıza ya da servisinize götürüp bakımlarını yaptırın bence.
Km yapmasa bile senelik rutin bakımlarını yaptırmak lazım. O yağların km olarak olduğu gibi süre olarak da bir kullanım süreleri var.
  • battal gemalmaz  (17.05.18 15:43:37) 
plakada vida olması nedeniyle, ki harfin siyah kısmı üzerinde ve görünüşü engellemiyor olması nedeniylr, geçememiştim. sonrasında boşuna emniyete gittim. olur da böyle bir durum olursa muayene kağıdındaki ağır hasar yazısı ile şoförler odasından yarım saat içerisinde bastırıp yeniden aynı gün muayene tekrarı yaptırabilirsiniz.

bunun dışında, far, fren'de sorun yoksa, yağ sızıntısı filan yoksa baktırmayabilirsiniz. ancak 1.5 yıl uzun süre, muayeneden önce genel baktırmanız uygun olabilir.
  • altinci nesil caylak  (17.05.18 16:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.