[]

bebelerde hiperaktivite

bazı makalelerde böyle bir seyın olmadıgını hatta coluk cocugu mallaştırmak için ortaya atılan bir uydurma hastalık gibi bısey dıyorlar.
benim kız da okulda dersi dinliyor fakat dinlerken sürekli bişeylerle oyalanıyormuş. ne biliyim kagıt kesermiş, resim yaparmış, kalemliliği çıkartır ordan kalemlere bakarmıs, yani şöyle oturup da ders dinlemezmiş. sorulan sorulara da cevap verirmiş. öğretmenin dediği şu: bu şekilde oldugu halde sorulara cevap verıyorsa, bı de gözümün içine baka baka dinlese daha başarılı olacak deyu.
sen bunu bi doktora götür diyor. dıkkat eksikliği olabilir dedi.

varsın böyle dinlesin nolcak yani? doktora götürsem verecek ilacı cocugu mal yapacak?

sizce?

 
Ses yapiyor mu? Dersin islenisine engel oluyor mu? Ogretmen isterse ictima alsin, herkesi hazirol'da tutsun. Cocugunuza sunu diyebilirsiniz diye dusunuyorum.( egitmen degilim, kisisel gorusum)
Birisi bir sey konusurken sana/size hitaben yuzune bakilir , gorgu kuralidir. Yoksa ayip olabilir. Sen de bize bir sey anlattiginda seni de biz oyle dinliyoruz. Tv ye bakarak seni dinlesem sana ayip olur. O yuzden biraz daha ogretmenin ile goz kontagi kurmaya calis. Sadece kulakla dinleme yapmamaya ozen goster.

  • ykyt  (17.05.18 12:28:59) 
aynen ben de böyleymişim. sorulan her soruya da düzgün cevaplar verirmişim ama çevrmele etkileşimim de çok fazlaymış. ne biliyim, saçma hiç de dikkat eksikliği diyemeyiz, gayet dikkatli, hatta extra dikkatli bence. hareketsiz put gibi oturan çocuk bekliyorlar heralde robot gibi.


  • füt  (17.05.18 12:30:04) 
bu videoyu bastan sona izlemelisin, turkce altyazisi da var gerekirse orada: www.ted.com

durumunla birebir alakali ve benzer bir durumu da anlatiyor.
  • robokot  (17.05.18 13:36:14 ~ 13:37:10) 
bence yaptıkları gayet normal. çocuk o çocuk. ben karşımda 40 dakika konuşan birini 33 yaşımda hala dinlemiyorum, çocuk nasıl dinlesin?

bu vesileyle çocukları betondan küplere doldurup bütün gün orada tutmayı akıl eden kimse, allah bin türlü belasını versin demek istiyorum.
  • babilbaligi  (17.05.18 13:44:19) 
ben araştırdım bu tür çocuklara rispedral veriliyormuş


  • mavikalem  (17.05.18 14:31:53) 
kusura bakmayın; size "sizin çocuğunuz şımarık" diyemediği için hiperaktif falan diye uydurduğunu düşünüyorum. genelde böyle oluyor çünkü. ders dinlemiyor da diyememiş çünkü belli ki çocuğunuz dinlemiş ve sorulara cevap vererek kendisini göt etmiş. bu durumda öğretmenine bi siktir git de otoriteni koy demeniz daha doğru olacak gibi.


  • kenarortay  (17.05.18 14:36:12) 
Aha benim küçük kızım bu. Bizim şansımız iyi bir okulda iyi bir öğretmende okuması. Öğretmenimizin daha önce ileri zekalı çocukların okuduğu bir okulda tecrübesi var. Bu sebeple bizimle ilk defa konuşurken resmen bizi "ürkütmemeye" çalıştı. Dediğiniz gibi dersi dinliyor ama dinlerken ya resim / karikatür çiziyor, ya kağıttan kurbağa vs yapıyor ya da hikaye yazıyormuş. Ama öğretmen soru sorduğunda doğru cevabı verdiği için kızımı uyarmamış bile. Sınıfta başka çocuklar aynı şeyi yaptıkları zaman soru sorduğunda cevap veremedikleri için ya yerlerini değiştiriyor ya da uyarıyormuş. Bana öğretmenimizin söylediğini size tekrar edeyim: "Çok özel bir çocuğunuz var. Bir kelebek gibi rengarenk. Kanatlarını kırmayın".


  • SiyamkedisiZorro  (17.05.18 16:36:12) 
Benim büyük kızım da böyle. İşitsel olarak öğreniyor. Gözüyle takip ederken başka yerlere takılıyorum diyor. Ama sorulara gayet iyi cevap veriyormuş.


  • SiyamkedisiZorro  (17.05.18 16:39:14) 
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu gerçek bir tanı. Uydurma değil. Müdahale edilmeyen bir DEHB'nin akademik başarısızlıktan daha tehlikeli sonuçları var. Tedavide ilaç önemli bir yer tutuyor ama sadece ilaç verirseniz çocuk "mal" olur. Beynini geliştirecek faaliyetlerde bulunması gerek. Bol bol kitap okuması, hobi edinmesi gibi. DEHB'nin komponentleri var: dikkatsiz, dürtüsel, hiperaktif. Bu çocuklar sonucu düşünmeden hareket edebilirler. Sakarlık yaparlar. Düşüncesizce hareket ettikler için tacize uğrayabilirler. Bağımlılığa yatkındırlar, çünkü dopamin eksiktir. Hızlı ve tehlikeli araba kullanırlar. Aşırı kahve tüketirler. Kafein ve adrenalin de uyarıcıdır ve aslında kendi kendini tedavi etmeye çalışıyordur. Karşıt olma karşıt gelme bozukluğu ve davranış bozuklukları sık görülür. Risperdal bu çocuklara eklenir. Ana ilacı Ritalin'dir. DEHB için çocuğun başarısız olması gerekmez. Zeki bir çocuk bunu telafi edebilir ama tam potansiyeline ulaşamamış olur. Erişkinlikte yukarıda saydıklarım devam edebilir veya geçebilir. Burada uydurma hastalık diyenler topluma sorunlu bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

Sizin çocuğunuz DEHB demiyorum. Onu çocuk psikiyatristi bilir. Ben kişisel görüş değil bilimsel bilgi vermeye geldim.
  • Lim5  (17.05.18 19:02:09) 
60 senelik bir ilaç olduğundan o dedeleri, dedelerin çocuklarını ve hatta onların çocuklarını bulabilirsin. Topluma sorunsuz çocukları garantileseydi yenidoğan herkese Ritalin verirlerdi. Çocuğu annesi babası, okulu yetiştirecek. Ritalin verince serseri olacak çocuk profesör olmuyor.


  • Lim5  (18.05.18 00:33:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.