[]

özel okuldan devlet okuluna geçiş

selamlar, 7 yaşında ve özel bir okulda 1. sınıfa giden bir kızım var. ben en bastan ilokulda bu özel okul olayına karşıydım ama her neyse bir şekilde verildi. sınıfları 19 kişi. öğretmen de devlet okulundan emekli deneyimli bir öğretmen filan. bazen diyorum acaba cocugu alıp 2. sınıfta devlete mi versem? ne boşuna para verıyoruz koleje diyorum.. iyi bir okul iyi bir öğretmene yazdırsam mı? fakat verecegım bu iyi okul dedıgım yer sınıfları cok kalabalık :( 40 kişilik sınıflar.
kızıma soruyorum seni başka bir öğretmene başka bir okula yazdırayım mı dıyorum? olur diyor zaten bu öğretmen bi tuaf dıyor. ( benim kız da değişik ha)

siz olsanız degıstır mıydınız?

 
Özel okul var özel okul var. Ted, blis, büyük kolej gibi okullar ile mahalle arasındaki dershaneden bozma özel okul bir değil. Eğer gerçekten kaliteli eğitim veren, kendini kanıtlamış bir okula gidiyorsa ve sizin de maddi imkanlarınız uygunsa özel okuldan alıp devlet okuluna vermek yanlış olur bence.


  • battal gemalmaz  (17.05.18 12:28:45) 
cocugun hayatiyla oynama. hele ki maddi imkan varsa. ilkokul 1. siniftaki cocuk devlet okulu nasil bir yer standartlarina kiyasla bilmez. o yuzden ona sorma bosuna.

ailem disinden tirnagindan arttirip beni 3-4 yil ozel okula yollayabildi borc harc. 30 sene sonra hala her gun sukrediyorum, okuldan nefret ediyordum ama o tecrubeden sonra devlet okuluna gecmis biri olarak okulda ve sonraki profesyonel hayatimda beni ne kadar ileri tasidigini anlatmam mumkun degil.
  • robokot  (17.05.18 12:49:19) 
maddi olarak zorlanmiyorsan, cikarma derim. iyi bir egitim alir. ayrica cocuk nereden bilsin devlet ile ozel okulun ne oldugunu? farklarini? ona sorman yanlis.

ozel okul daha iyidir. devlet okulu da artik son caredir.
  • tomcruise  (17.05.18 13:02:52) 
özel okul +1
Tabi ki aralarında fark var okulların ama sadece eğitim değil çocuğunun ömür boyu sosyal hayatınıda etkilicek okul seçimin, arkadaşları, aileleri önemli aynı sosyo-ekonomik düzeyde olan ailelerin yetiştirdiği çocuklarla birlikte okusun. Okul arkadaşlarımla hala görüşüyorum seviyeler aynı olunca anlaşmak kolay oluyor.

  • eja  (17.05.18 14:53:08) 
40 kisilik sinifta egitim olmaz


  • balpolen  (17.05.18 18:41:37) 
ilkokulu devlette bitirdim sonra vakif okuluna gectik. 80lerde nispeten devlet egitim kalitesi olarak iyiydi, saglam hocalar vardi, sonra alayi ozele gecti.

su andaki durumda imkanim varsa cocugu ozelden cikartmam, universite icinde eger saglam bir yeri kazanamayacak gibiyse yurtdisina yollarim.
  • cooperr  (17.05.18 19:10:53) 
30 kişlik sınıflarda ted ankara kolejini bitirdim. üstüne odtü, üstüne yüksek lisanslar derken bugün dönüp baktığımda bana en çok şey katan eğitim kurumu ted'dir.

üstelik sadece eğitim de değil, sosyal aktiviteler vs. geçtim otomatik olarak iyi bir çevre ile geliyor bu tip okullar.

yani okula bağlı ama değiştirmeyin derim. üstelik bir psikolog olarak da önerim çocuğunuzu bir yıl kaynaşmış herhangi bir sınıfa vermemenizdir bu daha iyi bir koleje değişiklik olsa da. çocuğunuza da soymayın bu tip şeyler değişik olan sizsiniz gibi kız değil de. en başından vermeyecektiniz karşılayamayacaksanız ücreti ya da bu sizi huzursuz edecektiyse.
  • kullanıcıadımbuolsun  (17.05.18 23:02:11 ~ 23:04:12) 
İlkokulu çok bilmem ama sonrası için tablo karamsar. Müdürler. Üd yard vs hep militan tipli yobaz insanlar. Cemaatler gerici vakıflar cirit atıyor. Çocuklara çok cazip imkanlarla yaklaşıyorlar.

Dümya görüşünü bilmiyorum ama çocuklar iyiyi doğruyu ayırtetme seçme fırsatı bulmadan birilri tarafından yönlendiriliyor devlet okulalrında.

Direnen karakterli bir öğretmene denk gelmeniz lazım
  • efruz  (17.05.18 23:07:29) 
ilkokul 1'i bursa inal ertekin, ilkokul 2'den ilkokul 4'ün yarısına kadar antalya akdeniz kolejinde okudum. sonra ilkokul 4'ün yarısından 8'e kadar itk'daydım. 2005'te devlet lisesine geçtim. hoş, itk'da eziğin teki olduğumu düşünürdüm. pek o günlerden kalan arkadaşım da yok. ancak okuduğum özel okulların özellikle yabancı dil ve etiket olarak katkısını yadsıyamam. 26 yaşındayım. halen "itk'lıyım ben." derim. şu an işimde, ekşi'de itk'lı olduğunu bildiğim kişiler de "ben itk'lıyım" demekten gurur duyarlar.

ailem, çocuğum olsa ve maddi durumum uygun olsa basarım itk'ya veririm her halde yine.
  • rain when i die  (17.05.18 23:48:48) 
AKP'nin memlekete en büyük kazığı kaliteli devlet okullarını bitirmesidir derim hep. Bizim zamanımızda çok cafcaflı ismi ve geleneği olmamasına rağmen çok kaliteli eğitim veren devlet okulları, anadolu liseleri vardı ama şimdi hepsi çöp olmuş. Adamlar eğitim sistemini toplu olarak geliştirip yükseltemeyince dipte eşitliği sağladılar.

Şu an biz beyaz yakalıların en büyük sorunu çocuklarına doğru düzgün eğitim verecek yerlerin bütçelerimizi göçertmesidir.Doların,euronun artışına yada yüksek enflasyona bir şekilde adapte olabiliyoruz ama iki çocuğumuzu birden koleje yollamaya ileride nasıl adapte olacağız şimdiden kara kara düşünüyorum ben de.

Adam başı 25-30 bin TL'den yıllık iki çocuk okutma masrafı 50-60 bin TL oldu.Karı koca çalışan bir çiftin birinin maaşı sadece çocuklara gidecek.Kendi evlerinde oturmuyorlarsa yandı gülüm keten helva.
  • turkuaz  (18.05.18 07:48:17) 
3-4 ay sonra benim kızım da 1. sınıfa başlayacak. dolayısıyla bayağı bir araştırdım. işin ehli olan herkesin dediği şu: ilkokulda öğretmen çok önemli, ortaokul ve sonrasında okulun imkanları. dolayısıyla şimdi özel okul seçeneğini ortaokula kadar rafa kaldırdık iyi bir öğretmen arıyoruz.
herhangi bir devlet okulunun herhangi bir öğretmeni değil de "iyi bir öğretmen" bulursanız düşünmeden yazdırın. ancak öncesinde öğretmenle bir konuşun, bazıları kendisiyle başlamayan öğrencileri kabul etmiyormuş.

  • yemrem  (18.05.18 09:36:27) 
arkadaslarim izmir'e donduler, istanbul'da ikisi birden deli gibi calisip kazandiklarini koleje gommek yerine izmir'e donup tek masala gecinip cocugu da hakimiyeti milliye'ye verip mis gibi takiliriz dediler.


  • jimicik  (18.05.18 10:44:06) 
izmir açısından hakimiyeti milliye, misaki milli, güzelyalı ilköğretim tarzı merkezi ilköğretim okulları oldukça köklüdürler. gaziemirden bile servisler kalkardı ben ilköğretimde okurken. fakat adrese kayıtlı ilkokul sistemi var ise artık o okul etrafında oturmanız gerektiği için, güzel de kira vermeniz gerekir.


  • rain when i die  (23.05.18 21:44:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.