[]

Kapıcı, değişen apartman anahtarı için para talep edebilir mi?

52 daireli apartman 30 TL aidat ödüyor, doğru düzgün çöpler toplanmıyor, asansör bozulduğunda aylarca tamir edilmiyor (iki asansör var)

Apartman kapısının kilidi bozulmuş, değiştirmişler, kapıcı daireleri dolaşıp anahtar başına 5 lira istiyor. Bunun aidattan karşılanması gerekmiyor mu?


 
biriniz 5 lira verip alın, diğerleri de ondan alıp kopyalattırsın. kapıcı eğer kafasına göre yaptıysa bir daha böyle bir şeye kalkışmaz, yok mesela apartman yöneticisinin haberi varsa onlar aralarında didişsin dursun.
sonuç: gerekmiyor mu diye düşünmeye gerek kalmadı ^^

  • dafaisss  (17.05.18 01:36:17) 
Abi sizin bina muhtemelen gecekonduya donmustur.koca binadan 1500 para toplaniyor oda kapicinin maasi sigortasina muhtemeln yetmez.asgari ucret ve vergi beraber hesaplarsaniz bu paranin uzerinde.asansorun yapilamamasi normal.boyle olunca kilite 5 lira neymis demek pek uygun dusmuyor.


  • duptıs  (17.05.18 01:53:51) 
Herkesin aidatını eksiksiz ödediğini düşünelim 52*30=1560TL. Şuanda brüt asgari ücret 2029TL
Toplanan para kapıcı maaşını ödeyecek, artacak onunla da çift asansörün periyodik bakımları, apartmanın elektriği, temizlik malzemeleri , ekstra giderleri vs karşılanacak. Güzel apartmanmış

Hak 1tl de olsa aranır tabii ki ama yapmayın yahu kapıcılı çift asansörlü apartmanda 30tl aidat bulmuşsunuz 5tl ekstra masrafa üzülüyorsunuz
  • asbe  (17.05.18 01:55:34) 
ben herşeyden öte kapıcıya üzüldüm şu an. adam asgari ücretten az kazanıyor, sigortası vs. büyük ihtimal yok...


  • logisticsmanager  (17.05.18 03:39:05) 
kapıcı başka apartmanın kapıcısıdır, bu apartmana para kazanmak için ek bakıyordur.

yoksa öyle çalışacak enayi kapıcı bulunmaz,
  • oscar  (17.05.18 03:58:49) 
Benim bina ayda 1 kere siliniyor. Kapici, asansor yok. 30 tl veriyorum. Siz pek sey yapmayin.


  • ykyt  (17.05.18 10:23:36) 
@oscar +1, kapıcı aynı anda birden fazla apartmana bakıyordur. Yoksa mümkün değil matematik izin vermiyor.

Kilit meselesine gelince, 52 x 5 = 260 TL yapar. Nasıl bir kilitmiş o?
  • John Bloor  (17.05.18 10:26:37) 
Kilit değil anahtar çoğaltmış @John Bloor. anahtar kopyalama tane başı 2-3 liradır normali. 2 lira her anahtardan kapıcıya kalıyordur. 5 lira normal.


  • teknikekip  (17.05.18 10:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.