[]

imar affi nedir

arkadaslar selam,
1- bu imar affi cikti, yasalasti ve su anda basvurular yapilabiliyor degil mi tapu almak icin?
2- simdi bizim ev bir daire, site icerisinde. sanirim daire tapusu yerine arsa tapusu alabiliyordu daire sahipleri, simdi daire tapusu mu alabilecekler?
3- dogal olarak ev tapulu oldugundan evin degeri artacak mi?
4- bu islemlerin maliyeti ne kadar olur tahminen? evin bedelinin yuzde 3'u diye okudum ama bunun tam olarak hesabi nasil yapilacak? evin guncel degeri mi belirlenecek, devlet tarafindan?

tesekkurler.

 
1- bildiğim kadarıyla henüz başlamadı. tapu değil yapı kullanma izin belgesi gibi bir evrak alacak mal sahipleri.

2- bu konu imar barışı ile alakalı olmayabilir. eğer evleriniz ruhsatlıysa zaten imar barışına ihtiyacınız yok (ruhsat harici bir uygulama olmadığı sürece). sizin "konut" tapusu alabilmeniz için ihtiyacınız olan şey kat irtifakı kurmak.

3- yine söylüyorum imar affında amaç tapu değil ruhsat vermek. tapu alma olayı tamamen farklı.

4- bilmiyorum.
  • teritori  (17.05.18 09:27:46) 
tekrar bir cevap vereyim.

sorudan anladığım kadarıyla sizin derdiniz aslında oturduğunuz dairenin tapusunu alabilmek. atıyorum, a blok 5 numaralı dairenin tapusu baldur2 adına kayıtlı olsun. arsa üzerinden hisse tapusu olsun istemiyorsun.

eğer böyleyse zaten içinde bulunduğunuz durum çok saçma.
ilk olarak bir mimari proje çizdirip dairelerin numaralandıracaksınız. akabinde bu numaralar ile tapu müdürlüğüne gidip kat irtifakı kuracaksınız. sonrasında zaten dairenize ait tapuyu elde etmiş olursunuz.
  • teritori  (17.05.18 09:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.