[]

Havacılıktaki bu katı kurallar ne zaman bitecek?

Ne zaman ben kamil koç'tan biner gibi valizimi 10 dk önce koyup 5 dk önce de yerime oturacağım, sırf bu ıvır zıvır gerekliliklerden dolayı uçak yerine tren ya da otobüs tercih ediyorum?

Hayır kimse de rahatsız olmuyor kalkışa 1 saat önceden gelmeye, koskoca 1 saat hele yurt dışı olunca 2 saat.

Bir hava yolu 1o dk mevzusunu yapsa deli gibi rağbet olmaz mı, yapan hava yolu yok mu?

 
malesef hiç bi zaman iyiye gitmeyecek.

gelecekte olacak saldırılar, terör eylemleri ve başka şeyler bu saatleri ancak ileri atar.
  • Photographer  (16.05.18 23:55:08) 
10 saatlik mesafeye 1 saatte gidiyorken ekstradan 1 saat kaybetmek neden sıkıntı olsun.
oturup kahvemi iciyorum beklerken.

dünyada yol/köprü yapıp yolu uzatan başka ülke var mıdır acaba.
boktan yeni köprü zorunluluğu yüzünden 1 saat kayıp var sehirlerarası yolculuklarda. (avrupa yakasındakiler için)
  • herhaltibiliyoring  (16.05.18 23:59:08 ~ 23:59:18) 
yurtdışı uçuşlarının kendisi için diplomatik-politik-ekonomik sorunlar haline gelmesi riskine hiçbir ülke göz yummaz. biteceğini zannetmem yani.

havayolu şirketleri için de birinin yek diğerini yaralaması öldürmesi riskini, tazminat, kurumsal itibar gibi gerekçelerle göze almaz.

yani bitmez, çünkü o güvenlik önlemleri ve prosedürler senin benim için gibi gösterilen; ama aslında devlet ya da kurumlar için olan şeyler.
  • dafaisss  (17.05.18 00:49:18) 
Myth Busters'da bunu denediler.

Arabayla 4 saatlik mesafeyi kafa kafaya bitirdiler. Biri uçakla geliyor öbürü Chevy Camaro ile.

Yani araban varsa 4 saate kadar çok değişen bir şey yok. Ama sonrasında napacaksın? 3.5 4 saatte İstanbul'dan Londra'ya, Oslo'ya gidiyorsun. Hadi 2 saat de öyle ekleyelim olsun 6 saat. Arabayla gitsen 26 saat sürer.

İç hatları salla, iç hatlarda uçak saçma aslında. Ama malesef hızlı trenimiz yok, hızlı olanı bile hızlı sayılmaz, her yere tren de yok.

Bir de diyorlar ki Türkiye dağlık olduğu için yok. İsviçre Alpler, Norveç vs sanki Konya ovası gibi düz anasını satayım.
  • bos gezenin bos ustasi  (17.05.18 01:05:40) 
Havacılıkta kurallar kan ile yazılmıştır diye bir söz vardır

Havaalanına girişinizden çıkışınıza kadar söylenen o kemerinizi çıkarın, laptopınızı şuraya koyun, check ini şu kadar süre önce yapın, kemerinizi bağlayın gibi direktifler şaka olsun diye yapılmıyor.

tahmin edersiniz ki adamlar da biliyor sirkeci otogarı gibi kaptanın körükten sarkıp "binmeyen kalmasın kalkıyor" diye bağırıp yolcusunuz alıp kafasına göre kalkmasını :)
o uçağın havada olmadığı her dakika yüzlerce dolar maaliyet

bununla alakalı varsa fütürist birinin öngörüsü, paylaşılsın okuyalım
  • asbe  (17.05.18 02:05:26) 
Uçağa binene kadar 2 değil 1 güvenlikten geçsek güzel olurdu ama onu yapabilmek için sorunlarını çözmüş ve düşmanlarını azaltmış bir ülke olmak gerekiyor.


  • cleric  (17.05.18 11:35:46) 
Online Check-in ve sadece kabin bagaji bu süreyi kisaltiyor aslinda ama.


  • chitosan  (17.05.18 11:45:42) 
Valla ben otobüs yolculuğu için de en az 1 saat önceden otogarda oluyorum nolur nolmaz diye. Öyle olunca değişen bi şey olmuyor.


  • nundu  (17.05.18 11:52:08) 
Genelde kanla yazilan kurallar oldugu icin o kurallar bitmeyecek. Bitmemeli de.
Beklerken de bunun cafesi var lounge'u var, oturup bekliyorsun rahat rahat aslinda.
Ic hatlarda ucagin sacma olup olmamasi ulkenin yuz olcumune bagli yalniz. Tarifeli ucus varsa bil ki sacma degildir.

Bu arada havalimani kurallari da kanla yazilan kurallar aslinda.
  • stavro  (17.05.18 12:14:19) 
11 eylül olmasaydı aslında hala kamil koça biner gibi binecektin. hatta arka son 4 koltukta sigara bile içilirdi, hey gidi günler.


  • eindaclub  (17.05.18 12:51:06) 
kalkistan 1-2 saat once havalimaninda bulunma, ne olur ne olmaz mantigi ile calismaktadir. isi garantiye alma da denebilir.


  • tomcruise  (17.05.18 13:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.