[]

Sağlık sorusu! Alakasız sözler sarf etme

Arkadaşlar merhaba,

Biliyorum buraya yazmak yerine doktora danışmak gerektiğini ama şu an herhangi bir doktora gitme imkanımız yok. Aranızdan birisinin bana bir konuda yardımcı olabileceğini umuyorum.

Sorun şu: Babam bir anda kollarını tutmaya başlıyor üşüyormuş gibi. Daha sonra kesiliyor bu ama bir süre boyunca alakasız şeyler söylemeye başlıyor. Asla söylemek istediklerini söyleyemiyor. Kelimeler anlamlı ancak içinde bulunduğumuz durumla hiç ilgisi yok. Bu durum birkaç kez başımıza geldi. Maalesef çok yemek yemiyor, aç karna çok fazla çay tüketiyor. Bu sorun bir süre sonra geçiyor. Ama buna ne sebep oluyor, neden geçiyor hiçbir fikrim yok. Nörologa başvurduk zamanında, bir sonuca varamadı. Hiç böyle bir olaya tanıklık ettiniz mi? Varsa bir fikriniz, paylaşırsanız çok sevinirim.

 
kendisi hatırlıyor mu bu olanı?


  • dafaisss  (17.05.18 00:50:21) 
ne zamandir oluyor? norologa en son ne zaman gittiniz? ne tetkikler yapildi da sonuc alamadiniz?


  • robokot  (17.05.18 00:53:21) 
Evet hatırlıyor. Geçince geçti diyor, başının ağrıdığını söylüyor.


  • jackrai  (17.05.18 00:55:46) 
valla aklıma birkaç ihtimal geldi de (bazısı iyi bişey yok anlamına gelen bazısı sakat olan ihtimaller) ben onları yazmayayım. çünkü sizi durduk yere rahatlatmış ya da durduk yere evhamlandırmış olacağım.

yaşı 60+ ise hem geriatriden hem psikiyatriden; değilse de psikiyatriden bir randevu alın. bulabilirseniz bilhassa yaşlılarla çalışmış ya da çalışan biri olsun psikiyatrist.

sebebi; bu tip durumlarda yaşa göre "tamam bişey yok bu yaşta olur öyle, şimdi şunları yapıcaz, bu ilaçları içicez, bunlara da dikkat edicez asayiş berkemal" ya da daha genç yaşlarda "eyvah" denilecek şeyler görüntü olarak benzer olabiliyor (tabi böyle yüzlerce durum yok da bu mümkün); bir şeyi atlanmasına sebep olmak istemedim.
  • dafaisss  (17.05.18 01:03:37) 
Bu olay ilk kez 2016 Ekim ayında oldu. Bundan aylar sonra bir kez daha olmuştu. Sonra uzun süre yaşamadık. Benim şehir dışında olduğum bir dönemde, bu Aralık ayında tekrar yaşadı, nöroloğa gitti annemle. Beyin tomografisi çekildiğini hatırlıyor annem, bir de şah damarından bir işlem yapıldığını görüntülemek için. Kalple ilgili olabileceğini düşünüp daha önce kardiyolojiye de gitmişti, holter cihazı takılmıştı, akabinde bir soruna rastlanmamıştı. Maalesef durum bu. Şu ana kadar bir sonuç alamadık.


  • jackrai  (17.05.18 01:40:00) 
hmm ok film falan cekildiyse tumor cinsi bir sey degildir o zaman muhtemelen. epileptik bir nobete benziyor o vakit? hic epilepsi lafi gecmis mi?


  • robokot  (17.05.18 01:42:48) 
Düzelteyim, holtere göre tansiyonu biraz yüksek çıkmıştı. Bir süre kullandı, daha sonra kullanmadı. Bu olay geçen yıl olmuştu.


  • jackrai  (17.05.18 01:45:32) 
Hayır, epilepsi üzerine bir şey konuşulmadı. Bu olay olunca başına ağrı girdiğini söylüyor. İlk olduğunda gözüm karardı demişti. Bugün böyle bir şey söylemedi.


  • jackrai  (17.05.18 01:49:01) 
Nörolojiye gidin tekrar. Olay anını videoya çekip götürün.


  • Lim5  (17.05.18 01:50:35) 
epileptik konvülsiyon? aklıma ilk bu geldi.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (17.05.18 10:00:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.